Connect with us

DigiShots

Bauke K en Alive S winnen Friesian Talent Cup

KFPS Hengstenkeuring

Bauke K en Alive S winnen Friesian Talent Cup

Bauke K en Alive S winnen Friesian Talent Cup

Bauke K (v. Fabe 348) won vanmorgen met ruime voorsprong de Friesian Talent Cup. “Kippenvel van deze excellente draf”, gaf het jurycomité amazone Marijke Boelen mee, waarna de gang met een 10 werd gecomplimenteerd.

De getalenteerde Bauke K, gefokt door de familie Kruis in Heeg, ontving vijf punten meer dan de nummer twee. Beant fan de Lege Geaën (v. Hessel 480) met Rianne Kooistra wonnen het zilver. Beant heeft een mooie zelfhouding in draf, iets waar de jury veel belang aan hecht. “Een sterk en stoer paard met een mooie actieve stap”, zo luidde de toelichting op Beant.

Op de derde plaats eindigde Arne fan Wylgster Pragt (v. Jehannes 484), die voorgesteld werd door Leonie Evink. Een paard met een lichtvoetige techniek, veel ruimte en met een goede instelling.

Marijke Boelen – Bauke K KFPS Hengstenkeuring 2019 © DigiShots

Alive S

Bij de merries maakten juryleden Kim Jacobi Hergen van Hall en Johan Hammink maakte ze Alive S. van de Sprong (v. Beart 411), gereden door Fleur van Kempen, kampioen. Alive imponeerde in lichtvoetigheid en kreeg zelfs een 9,5 voor haar galop. De reservetitel ging naar Chrystal Jede (v. Alwin 469), die met Susan Wind veel indruk maakte met een fraai front en veel lossigheid in het lijf.

De derde plaats was voor Berber T. van ‘e Boppelannen (v. Tsjalle 454), gereden door Heleen de Haas. De merrie gefokt en in eigendom van de familie Tjeerdsma viel op door haar souplesse en gemakkelijke draf.

Bron: Phryso.com

Fleur van Kempen – Alive S van de Sprong KFPS Hengstenkeuring 2019 © DigiShots

More in KFPS Hengstenkeuring

Nieuwsbrief

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!