Connect with us

DigiShots

Bowmore VH wint SWB Trophy voor zesjarigen

Gothenburg Horse Show

Bowmore VH wint SWB Trophy voor zesjarigen

Bowmore VH wint SWB Trophy voor zesjarigen

Bij de finale van de zesjarigen kwam de jury tot de unanieme conclusie dat de vier paarden zeer vriendelijk werden voorgesteld. De zesjarige paarden liepen tijdens de SWB Trophy nog de FEI-test voor vijfjarige paarden, omdat feitelijk de meeste van deze paarden nog zes jaar moeten worden. Bowmore VH (v. Skovens Rafael), voorgesteld door Sandra Sterntorp, kwam met een 8,5 voor aanleg als dressuurpaard op kop uit.

Bowmore VH (v. Skovens Rafael)

Bowmore VH beschikt over een hele goede stap, maar had helaas soms een beetje last van spanning waardoor de jury net geen tien kwijt kon. De draf en galop zijn mooi bergopwaarts. De hengst werd mooi voorgesteld door Sandra Sterntorp, maar had toch last van wat spanning waardoor hij te sterk werd in de hand. Voor de stap kreeg hij een 9,5, voor de draf een 8,3, voor de galop een 8,5, voor het totaalbeeld een 7,5 en voor aanleg als dressuurpaard een 8,5.

Sandra Sterntorp – Bowmore VH Gothenburg Horse Show 2020 © Digishots

Zapp VS (v. Blue Hors Zack)

Deze ruin uit Blue Hors Zack heeft veel energie en aanleg voor het verzamelde werk. De stap is actief en stapt ruim over. In de galop is links beter bevestigd dan rechts. Zapp VS maakten een mooie vliegende wissels, maar dát wordt in deze proef nou juist niet gevraagd: hierdoor vielen de punten van de galop lager uitvielen. Desondanks beschikt de ruin over bijzonder veel potentie voor de toekomst. De stap kreeg een 8,8, de draf een 9, de galop een 7,8, het totaalbeeld een 7,6 en zijn aanleg als dressuurpaard werd beloond met een 8,5.

Angelica Bystrom – Zapp VS Gothenburg Horse Show 2020 © Digishots

Biscotti (v. Bocelli)

Alhoewel de draf nog niet helemaal is bevestigd, zou jurylid Christoph Hess maar al te graag deze Bocelli-merrie Biscotti trainen en rijden. Hij ziet in deze merrie veel potentie. De stap was ontspannen en goed door het lichaam. In galop liet de merrie zien veel aanleg te hebben voor het verzamelde werk. De stap werd beloond met een 8,7, de draf met een 7,8, de galop met een 8,2, het totaalbeeld met een 7,9 en de aanleg als dressuurpaard met een 8,3.

Marika Martinsson – Biscotti Gothenburg Horse Show 2020 © Digishots

Demand 1344 (v. Ampère)

De hengst Demand 1344 werd voorgesteld door Yvonne Österholm, die complimenten ontving van het jurykorps over haar manier van voorstellen. “Van spanning naar ontspanning”, zo duidde de jury. De hengst toonde in het begin nerveus en was snel afgeleid, maar door de ervaring van Yvonne kon ze de hengst redelijk snel naar ontspanning rijden. De draf heeft potentie, maar kwam door de spanning niet tot zijn recht. De stap zou meer vrijheid in de schouder mogen hebben. Die stap werd zodoende beloond met een 8. Voor de draf kreeg de hengst een 8,5 en voor de galop een 8,2. Het totaalplaatje werd beloond met een 7,7 en voor aanleg als dressuurpaard kreeg de hengst een 8,4.

Yvonne Osterholm – Demand 1344 Gothenburg Horse Show 2020 © Digishots

More in Gothenburg Horse Show

Nieuwsbrief

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!