Connect with us

DigiShots

Britse ‘youngsters’ domineren Nations Cup Wierden

Dutch Youngster Festival

Britse ‘youngsters’ domineren Nations Cup Wierden

Britse ‘youngsters’ domineren Nations Cup Wierden

De Britse jeugdcombinaties domineerden afgelopen weekend het Dutch Youngster Event tijdens Outdoor Wierden: zowel het goud in de Nations Cup wedstrijd voor Ponies als bij de Children ging naar Engeland.

Hannah Barker en Ammanvalley Santino (v. Cruglwyd Sant), Megan Li met Harry, Elissa Herrmann met Lapislazuli en Claudia Moore met Elando van de Roshoeve (v. Rebus G) hield met slechts 1 strafpuntje verschil het Duitse team van de gouden teammedaille. Het brons was voor Nederland: Logan Fiechter en Kandanz van Orchids (v. Kanshebber), Myla van Andel met Uriel (v. Matchello), Emile Drenth met Oscar van de Beekerheide (v. Orchid’s Floris) en Siebe Leemans met Voodstock De L’Astree (v. Quinola Du Park) eindigden op een totaal van 12 strafpunten.

Megan Li – Harry Dutch Youngster Festival 2020 © DigiShots
Nations Cup Ponies Team Great Britain Dutch Youngster Festival 2020 © DigiShots
Elissa Herrmann – Lapislazli Dutch Youngster Festival 2020 © DigiShots
Claudia Moore – Elando van de Roshoeve Dutch Youngster Festival 2020 © DigiShots
Hannah Barker – Ammanvalley Santino Dutch Youngster Festival 2020 © DigiShots

Foutloos

Het Britse Children-team kaapte met een geheel foutloos eindresultaat het goud weg voor Nederland. Zowel Chloe Lemieux en Barika van de Helle (v. Clearway), Olivia Sponer met Crazy Girl (v. Corlensky G) en Phoebe Farman met Calle (v. Chambertin) zetten in beide manches een foutloze ronde neer. Enkel Sophie Evans en MHS La Scala (v. Verdi) incasseerde enkele strafpunten, maar die werden uit de einduitslag weggestreept. Het Nederlandse team, bestaande uit Thijmen Vos met Calgary 56 (v. Carinjo), Alicia Bocken met Dagma (v. Tangelo v/d Zuuthoeve), Yfke Priem met Esprit De Pomme (v. Berlin) en Jersey Kuijpers met Alice Du Wonderland J. K. H. Z. (v. Aristo), greep zilver en het brons ging naar België.

Chloe Lemieux – Barika van de Helle Dutch Youngster Festival 2020 © DigiShots
Sophie Evans – MHS La Scala Dutch Youngster Festival 2020 © DigiShots
Podium Nations Cup Dutch Youngster Festival 2020 © DigiShots
Olivia Sponer – Crazy Girl Dutch Youngster Festival 2020 © DigiShots
Podium Nations Cup Dutch Youngster Festival 2020 © DigiShots

Oranje boven

Er bleef echter ook nog wel ergens goud over voor Nederlandse equipe. Het Nederlandse Junioren-team won de Spring- en Handelsstal Robert Vos CSIOJ Nations Cup-wedstrijd. Senna Everse met Kerswin van ‘t Roosakker (v. Echo van ‘t Spieveld), Pam Nieuwenhuis met Golden Boy V (v. Boss), Meike Zwartjens met Twister De La Pomme (v. Darco) en Marie Sandell met Gubano (v. Ut Liekt Goed) wisten in de spannende finale de Duitse team af te toeven. België greep brons.

Bekijk de volledige uitslag van de Nations Cup-wedstrijden hier terug.

Continue Reading

More in Dutch Youngster Festival

Nieuwsbrief

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!