Connect with us

DigiShots

Jong, maar volwassen talent blinkt uit op Corsendonk Dressage Cup

Corsendonk Dressage Cup

Jong, maar volwassen talent blinkt uit op Corsendonk Dressage Cup

Jong, maar volwassen talent blinkt uit op Corsendonk Dressage Cup

In het Belgische Turnhout heeft zaterdag een groep van tachtig paarden om de BWP Corsendonk Dressage Cup gestreden. Het sportcomplex van Dena Stables was het toneel voor de jaarlijks terugkerende jonge paarden wedstrijd. Behalve de titel die in 2021 voor de 12e keer uitgereikt wordt, wordt de top drie van iedere leeftijdscategorie afgevaardigd naar Jumping Mechelen, waar de toekomstige talenten voor aanvang van de wereldbekerwedstrijd in de hoofdpiste mogen aantreden. Het deskundige jury panel dat het klassement opgemaakte, bestond uit Mariette Withages, Nadine Brandtner, Tom Franckx en Tom Heylen.

Corsendonk Dressage Cup 2021 © DigiShots
Corsendonk Dressage Cup 2021 © DigiShots

De 3 jarigen opende het mooie evenement. Wat opviel was de volwassenheid die de meeste paarden toonden. Ondanks dat deze jaargang pas sinds dit jaar onder het zadel is, gingen ze welwillend en onverschrokken door de baan. Een teken van rijdbaarheid en een compliment voor de ruiters en amazones. De juryleden konden hun punten dan ook prima kwijt; vijf combinaties ontvingen 80 punten of meer. De beste van de 2018 jaargang was So Secret, gereden door Michiel Nevelsteen en in eigendom van ‘t Krisoffelhof. De bij het BWP geregistreerde Secret-zoon uit een Sir Donovan-moeder bewoog met veel balans en lichaamsgebruik, zijn swingende draf een absoluut hoogtepunt. De 85 punten die de combinatie toebedeeld kreeg bleek goed voor de overwinning.

Michiel Nevelsteen – So Secret Corsendonk Dressage Cup 2021 © DigiShots
Suraya Hendrikx – Sacramento vh Bloemenhof Corsendonk Dressage Cup 2021 © DigiShots
Suraya Hendrikx – Sacramento vh Bloemenhof Corsendonk Dressage Cup 2021 © DigiShots

Op de tweede plaats eindigde Sacramento van ‘t Bloemenhof, wederom een nakomeling van de Duitse hengst Secret, dit keer uit een Quaterback-merrie. De zwarte ruin werd kundig gereden door Suraya Hendrikx, en eindigde op een puntentotaal van 82,50. Plek drie werd bemachtigd door Neymar, een nazaat van de KWPN hengst Just Wimphof. Hij scoorde 81,67.

Cyriel de Coker – Machoman Coolhorses Corsendonk Dressage Cup 2021 © DigiShots
Deborah Proost – Reese Corsendonk Dressage Cup 2021 © DigiShots
Nils Debo – Neymar Corsendonk Dressage Cup 2021 © DigiShots

In de middag was het de beurt aan de jaargang van 2017. Ook deze groep bestond uit fijn voorgestelde paarden die met veel plezier hun werk deden. Net als bij de 3 jarigen, behaalde de top vijf scores van boven de 80. Uiteindelijk was het Machoman Coolhorses die de meeste punten van de dag binnen sleepte; maar liefst 89,17. De Glamourdale nakomeling uit de Nederlands gefokte preferent stermerrie Black Lady (v. Dutch Dormello x Kennedy) beschikt over veel afdruk en gummy. Het was Cyriel de Coker die de sympathieke ruin naar de overwinning stuurde.

Rianta van de Kempenhoeve werd onder Amber Heidbuchel tweede, en was met 85,83 de beste merrie van de dag. Ze mocht als eerste van start, maar zette wel gelijk de toon. De prachtig gemodelleerde en rassige Indian Rock-dochter draafde lichtvoetig en toonde veel techniek in de benen. Derde werd Reese (Fürst William x Gribaldi), gereden door Deborah Proost, wie tevens eigenaresse van de merrie is. Het duo maakte met 83,33 het podium compleet.

De beste paarden in de Corsendonk Dressage Cup maken 29 december hun opwachting op Jumping Mechelen.

Bron: DigiShots News

More in Corsendonk Dressage Cup

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!