Connect with us

DigiShots

Jumping Zwolle vliegend van start met twee Nederlandse winnaars

Jumping Zwolle

Jumping Zwolle vliegend van start met twee Nederlandse winnaars

Jumping Zwolle vliegend van start met twee Nederlandse winnaars

Het was Danny Schaper die vanmorgen vroeg de openingsrubriek in de Zwolse IJsselhallen op zijn naam wist te schrijven: hij verscheen aan de start met zijn Canabis Z-ruin Cillow. In de direct op tijd CSI1* Small Tour-rubriek bleef hij ruim voor op Jessie Wiefferink en My Lady 179 (v. My Lord Carthago). Britt Wiefferink en Apourti (v. Quinar) werd derde. Een knappe vierde plek ging naar de twaalfjarige Britt Schaper, die met haar Heerdestar (v. Zilverstar T) dit weekend haar allereerste internationale westrijd rijdt.

Danny Schaper – Cillow Jumping Zwolle 2019 © DigiShots

Direct aansluitend werd de eerste CSI1* Big Tour-wedstrijd verreden. Micky Morssinkhof won: zij stuurde haar Elianca (v. Carthino Z) binnen 55,25 seconden naar de finishlijn. Tweede werd Rob Schipper met de Boss-merrie Famke: de derde plek was voor James Billington en Hurricane VDL (v. Zirocco Blue VDL).

Britt Schaper – Heerdestar Jumping Zwolle 2019 © DigiShots
Micky Morssinkhof – Elianca Jumping Zwolle 2019 © DigiShots
Richard Howley – Hera De Landetta II Jumping Zwolle 2019 © DigiShots

Het was de Ier Richard Howley die met een overwinning in derde rubriek, de goede gang van de Nederlanders wist te onderbreken. Met zijn zevenjarige Hera De Landetta II (v. Bustique) won hij de CSIYH1*-rubriek. Tweede werd Jur Vrieling met de eveneens zevenjarige Garrincha Van De Kalevallei (v. Pilot Blue) en derde werd Daan van Geel met de Vigo D’Arsouilles STX-merrie Hulde G.

Bekijk de volledige uitslagen hier terug. Via de website is tevens de livestream te bekijken.

More in Jumping Zwolle

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!