Connect with us

DigiShots

KWPN Hengstenkeuring gaat van start

KWPN Stallion Show

KWPN Hengstenkeuring gaat van start

KWPN Hengstenkeuring gaat van start

Vandaag zal de KWPN Hengstenkeuring van start gaan op de thuisbasis in Ermelo. Deze editie zal net zoals vorig jaar zonder publiek plaatsvinden. De eerste twee dagen, woensdag en donderdag, staan in het teken van de springhengsten. De eerste groep start op woensdag 2 februari om 10.00 uur. In totaal komen er deze dag acht groepen aan bod. Achteraf worden de aangewezen springhengsten gepresenteerd aan de hand.

Op de tweede dag wordt er om 8.00 uur gestart met de hengsten in de tweede bezichtiging. Vanaf circa 12.15 uur worden de aangewezen hengsten aan de hand gepresenteerd. Hierna worden de meest complete hengsten van de tweede bezichtiging geprimeerd. Het programma vervolgt met een presentatie van de springhengsten die in 2021 zijn goedgekeurd, een clinic over eventing door Tim Lips, een presentatie van de nieuwe predicaathengsten, huldiging van KWPN Horse of the Year, een presentatie van de springhengsten van de KWPN Select Sale en de finales van de Blom Hengstencompetitie Springen.

Dressuur- en Gelderse hengsten

De laatste twee dagen, vrijdag en zaterdag, zijn voor de dressuur-, tuigpaard- en Gelderse hengsten. Vrijdag 4 februari wordt er om 09.00 uur gestart met de tweede bezichtiging van de dressuurhengsten. Na zeven groepen dressuurhengsten komen de Gelderse hengsten in de baan voor de tweede bezichtiging. Aansluitend worden de aangewezen dressuur- en Gelderse hengsten gepresenteerd én vindt de primering voor de Gelderse hengsten plaats. Het avondprogramma bestaat uit een presentatie van de dressuurhengsten van de KWPN Select Sale, een presentatie van de finalisten van de Hengstencompetitie Gelders paard, een presentatie van de in 2021 goedgekeurde dressuur- en Gelderse hengsten, een presentatie van de nieuwe predicaathengsten, The Road to Grand Prix en de huldiging van KWPN Horse of the Year.

Tuigpaardhengsten

Op zaterdag vervolgt de tweede bezichtiging voor de dressuurhengsten om 08.00 uur. Aan het eind van deze tweede bezichtiging worden de aangewezen hengsten aan de hand gepresenteerd, en komen de meest complete dressuurhengsten na de tuigpaardhengsten terug komen voor de primering. Dan staan de tuigpaarden op het programma voor hun tweede bezichtiging. Er wordt gestart met een presentatie van de in 2021 goedgekeurde hengsten, gevolgd door de tweede bezichtiging en de primering voor de tuigpaardhengsten. 

Hengstencompetitie dressuur

Hierna wordt het programma weer voortgezet met de dressuurhengsten. De finales van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur worden verreden. Ook staan er presentaties op het programma van de niet-finalisten en een presentatie van hengsten uit de K-jaargang.

Studioprogramma

In de programmering vindt u een groot aantal studiogesprekken die live worden uitgezonden. We gaan aan tafel met verschillende gasten, waaronder Rob Ehrens, Marc Houtzager en Joop van Uytert. Heeft u een vraag die aan een van onze gasten zou willen stellen? Dan kunt u deze nu al insturen via redactie@kwpn.nl.

Livestream

De hengstenkeuring is online te volgen op www.kwpn.nl of www.kwpn.tv. Voor buitenlandse bezoekers van de livestream is er een Engelstalige toelichting op de deelnemende hengsten in de tweede bezichtiging en diverse studiogesprekken worden Engels ondertiteld. Ondanks dat u niet fysiek aanwezig kunt zijn, belooft de KWPN Hengstenkeuring 2022 een interessante, waardevolle en leuke week te worden. 

Klik hier voor de startlijsten en de uitslagen.

Bron: KWPN

More in KWPN Stallion Show

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!