Connect with us

DigiShots

Schuttelaar wint CSI1* Grote Prijs met feilloze barragerit

Jumping de Achterhoek

Schuttelaar wint CSI1* Grote Prijs met feilloze barragerit

Schuttelaar wint CSI1* Grote Prijs met feilloze barragerit

Maar liefst negentien combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de CSI1* 1,35 meter Morssinkhof Rymoplast Grand Prix. Hoe ‘makkelijk’ het leek om in de basisronde foutloos te rijden, zo pittig bleek de barrage. Slechts vijf combinaties wisten foutloos te blijven: Beau Schuttelaar en Fuij bleken de snelste.

De allereerste ruiter die erin slaagde foutloos rond te komen was Jens van Grunsven. Hij reed Dutchblue, een zoon van Mr. Blue uit 2008. Van Grunsven wist een rappe tijd van 27,63 seconden neer te zetten, wat later genoeg bleek voor een vijfde plek. De Japanner Ryoji Takada verscheen direct na Jens de ring in. In het zadel van de merrie Glamour (v. Numero Uno) liet hij zien dat er in ieder geval 0,03 seconden van Van Grunsven’s tijd af kon. De Japanner eindigde uiteindelijk op een vierde plek.

Ryoji Takada – Glamour Jumping de Achterhoek 2019 © DigiShots
Samantha Alexis Mackenzie – Denver Jumping de Achterhoek 2019 © DigiShots

Het was de amazone Samantha Alexis Mackenzie die een andere aanpak liet zien. In plaats van het aanrijden van de eerste hindernis rechtsom, koos zij voor een beginlijn linksom, die haar net wat schuiner voor de eerste sprong liet uitkomen. Een slimme zet, gezien de Canadese met haar grote Denver (v. L’Esprit) zo toch 0,01 seconden van Ryoji’s tijd wist te snoepen. Even leek het erop dat het Canadese volkslied zou gaan klinken – een frisse afwisseling, nadat we ‘t Braziliaanse volkslied van Thiago Ribas Da Costa zo vaak hebben mogen horen dit weekend – maar dat mocht niet zo zijn.

Het waren namelijk Beau Schuttelaar en haar Fuij (v. Ustinov) die met een strakke ronde – én een beetje geluk, want ze tikte tweemaal een balkje aan – in 26,84 seconden rond wist te komen en zo de proef op haar naam wist te schrijven.

Beau Schuttelaar – Fuij Jumping de Achterhoek 2019 © DigiShots
Beau Schuttelaar – Fuij Jumping de Achterhoek 2019 © DigiShots

Een vijfde plek was er voor de foutloze Caroline Müller met Hematiet (v. Black Gammon) en zesde werd de Duitser Philipp Mester met Lahabana (v. Ludwig von Bayern).

Beau Schuttelaar – Fuij Jumping de Achterhoek 2019 © DigiShots

More in Jumping de Achterhoek

Nieuwsbrief

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!