Connect with us

DigiShots

Vijf premiehengsten bekroond tijdens KWPN Stallion Show

KWPN Stallion Show

Vijf premiehengsten bekroond tijdens KWPN Stallion Show

Vijf premiehengsten bekroond tijdens KWPN Stallion Show

Na afloop van de tweede bezichtiging én de presentatie aan de hand, werden deze namiddag een vijftal springhengsten bekroond tijdens de primering: Osaka JDV, Over The Top, Hashtag Who Else Z, Oberon ES en Oreo VDL. Vind hieronder een klein overzichtje van de premiehengsten, met de lovende woorden van de hengstencommissie.

Oska JDV KWPN Eerste Bezichtiging 2021 © Digishots

Osaka JDV

026. Oska JDV (Cape Coral RBF Z x Cardento). Fokker(s): J. Dresen, Valkenburg. Geregistreerde(n): HX Breeding, Kessel.

Voorzitter Cor Loeffen: “Hele aansprekende hengst, met een goede hengstopdruk. Hij heeft een sterke lendepartij en een correct fundament. Zowel in de eerste als tweede bezichtiging liet hij een goede galop zien. De hengst springt gretig en met veel balans. Springt lichtvoetig en met veel lichaamsgebruik en is bovenal zeer voorzichtig.”

Over The Top KWPN Eerste Bezichtiging 2021 © DigiShots

Over The Top

030. Over The Top (Carambole x Dantos HBC). Fokker(s): Raeven Sporthorses B.V., Noorbeek. Geregistreerde(n): Raeven Sporthorses B.V., Noorbeek

“Een mooie, langelijnde hengst, met een zeer aansprekend front. Hij heeft een goede verbinding in de rug. Waardeerde zich tijdens de tweede bezichtiging in het bijzonder op: hij springt met veel overzicht en beentechniek.”

Hashtag Who Else Z KWPN Hengstenkeuring 2022 © Digishots

Hashtag Who Else Z

105. Hashtag Who Else Z (Heartbeat x Comme il Faut). Fokker(s): A. C. van der Peijl, Oene. Geregistreerde(n): A. C. van der Peijl, Oene

“Het is een voldoende ontwikkeld. Is zeer rijtypisch gebouwed met een correct, hard fundament. De hengst zowel tijdens de eerste als tweede bezichtiging op om zijn goede karakter: hij trekt aan op de sprong en springt met zeer veel overzicht. De hengst toont veel reflexen en een functionele manier van springen, zonder spektakel te leveren.”

Oberon ES KWPN Hengstenkeuring 2022 © Digishots

Oberon ES

159. Oberon ES (Nixon van ‘t Meulenhof x Mosito van het Hellehof). Fokker(s): E. Schep, Tull en ‘t Waal. Geregistreerde(n): E. Schep, Tull en ‘t Waal

“Een royaal ontwikkelde hengst, die goed in het rechthoeksmodel staat. Hij is zeer rijtypisch met een goede bovenlijn en een correct achterbeen. De hengst springt overtuigend, op een natuurlijke wijze en met goed lichaamsgebruik. Hij springt goed vanuit de schoft en heeft scope: hij kan boven de sprong goed doorschakelen naar voren.”

Oreo VDL KWPN Hengstenkeuring 2022 © Digishots

Oreo VDL

187. Oreo VDL (Zirocco Blue VDL x Emilion). Fokker(s): VDL Stud, Bears. Geregistreerde(n): VDL Stud, Bears.

“Een hengst met maat en formaat en zeer veel hengstuitdrukking. Hij heeft een goede schoft-schouder partij en goede croupe. Springt op een hele natuurlijke manier. Oreo VDL springt met afdruk en goed naar boven. Wanneer hij naar de oxer komt en hij komt daar wat te dichtbij, dan wordt hij vlugger en niet trager. Hij springt vlug naar boven en weet dan boven de sprong naar voren te schakelen.”

Bron: DigiShots News

More in KWPN Stallion Show

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!