Connect with us

DigiShots

Welke KWPN’er wordt ‘Horse of the Year 2019’?

KWPN Stallion Show

Welke KWPN’er wordt ‘Horse of the Year 2019’?

Welke KWPN’er wordt ‘Horse of the Year 2019’?

Tijdens de aankomende KWPN Hengstenkeuring van 29 januari tot en met 1 februari in de Brabanthallen in Den Bosch wordt bekend gemaakt wie dit jaar gekroond wordt tot ‘Horse of the Year 2019’. Tussen 10 december en 31 december kan het publiek stemmen op één van de zes genomineerde KWPN’ers. Nieuwsgierig welke paarden er naast Verdi TN, die vorig jaar de titel won, nog meer genomineerd zijn? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Blue Hors Zack

Net als vorig jaar is Blue Hors Zack (v. Rousseau) ook dit jaar opnieuw genomineerd. Met bijna 2000 publieksstemmen werd hij vorig jaar tweede in de verkiezing. Met vele goedgekeurde zonen en nakomelingen op het internationale toneel heeft Blue Hors Zack bewezen over de juiste kwaliteiten te beschikken voor zowel de fokkerij áls de sport. Met Daniel Bachmann Andersen werd hij dit jaar vijfde tijdens de wereldbekerfinale en behaalde op het EK in Rotterdam driemaal een klassering in de top tien. Daarnaast won hij de wereldbekerkwalificatie op Indoor Brabant en de Nations Cup Grand Prix én kür in Falsterbo.

Daniel Bachmann Andersen – Blue Hors Zack FEI World Cup Final Gothenburg 2019 © DigiShots
Daniel Bachmann Andersen – Blue Hors Zack FEI World Cup Final Gothenburg 2019 © DigiShots

Explosion W

Ben Maher’s in ‘t oog springende vos Explosion W (v. Chacco Blue) won de Super Grand Prix van de Global Champions Tour, de individuele titel en teamtitel van de Global Champions Tour en League, een zilveren medaille op het EK in Rotterdam en een gouden teammedaille op ditzelfde EK. Daarnaast werd hij ook nog eens derde tijdens de Rolex Grand Prix van Aken en gaat hij aan kop in de WBFSH-ranking.

Ben Maher – Explosion FEI European Championships 2019 © DigiShots
Ben Maher – Explosion FEI European Championships 2019 © DigiShots

Glock’s Johnson TN

Afgelopen jaar nam de indrukwekkende Glock’s Johnson TN (v. Jazz) afscheid van zijn sportcarrière. En wat een carrière is dat geweest: als jonge hengst werd hij kampioen tijdens de hengstenkeuring, won hij de hengstencompetitie, werd tweede in de Pavo Cup, was de winnaar van teambrons tijdens WEG in Caen, won Europees teamgoud en individueel brons in Aken en nam deel aan de Olympische Spelen in Rio. Al die successen boekte hij onder Hans Peter Minderhoud. Ook in de fokkerij bleek de hengst uiterst succesvol. De hengst staat op een tweede plaats in de WBFSH-stamboekranking dankzij de prestaties van zijn vele nakomelingen.

Hans Peter Minderhoud – Glock’s Johnson TN N.O.P. CHIO Rotterdam 2017 © DigiShots
Hans Peter Minderhoud – Glock’s Johnson TN N.O.P. CHIO Rotterdam 2017 © DigiShots

Zaïre-E

De enige merrie dit dit jaar genomineerd is voor de titel is de vijftienjarige Zaïre-E (v. Son de Niro). Met de Duitse Jessica van Bredow-Werndl bewijst de merrie keer op keer nog in topvorm te zijn. Zo behaalde het duo dit jaar in Stockholm een persoonlijke recordscore van 85,83% in de kür op muziek en waren er tien top drie-klasseringen van de veertien starts. Volgend jaar staat de merrie gepland om aan de start te verschijnen tijdens de wereldbekerfinale.

Jessica von Bredow Werndl – Zaire E Indoor Brabant 2017 © DigiShots
Jessica von Bredow Werndl – Zaire E Indoor Brabant 2017 © DigiShots

Tangelo van de Zuuthoeve

Een welbekende naam, vooral in de fokkerij met goedkeuringen voor het Hannoveraanse stamboek en zijn ambassadeurschap voor (v. Narcos II) het BWP: Tangelo van de Zuuthoeve. In 2018 werd de hengst preferent verklaard dankzij de imponerende resultaten van zijn nakomelingen.

Zo levert zijn KWPN-erkende zoon Darry Lou met Beezie Madden in het zadel keer op keer ‘t visitekaartje van zijn vader af. De combinatie won ondermeer de Grand Prixes van Calgary en Wellington, werd hij derde tijdens de Nations Cup in Aken en negende in de Rolex Grand Prix.

Tangelo van de Zuuthoeve’s zoon Liverpool werd op de afgelopen Hengstenkeuring in Den Bosch gekroond tot springkampioen.

Tangelo van de Zuuthoeve KWPN Hengstenkeuring 2018 © DigiShots

Verdi TN

Verdi TN, het paard dat vorig jaar met 3000 stemmen de titel greep, is ook dit jaar opnieuw genomineerd. Nog altijd succesvol onder Maikel van der Vleuten, laat de Quidam de Revel-zoon zien dat hij met zijn bijna 18 jaar nog prima mee kan draaien in de absolute top.

Hoewel hij tot 2018 bijna aaneengesloten op concours verscheen, werd hij dit jaar weliswaar selectiever ingezet. Desondanks behaalde hij dit jaar een zesde plaats in de Grand Prix van Basel, een zesde plaats in de Rolex Grand Slam van Den Bosch, een zevende plaats in de Global Champions Tour Grand Prix van Caen, een derde plaats in het 1,50 meter van Maastricht, een vierde plaats in het 1,50 meter van Aken, een dertiende plaats in de Rolex Grand Prix van Aken en een zevende plaats in de Super Grand Prix van de Global Champions Tour. Daarnaast tekent de preferente hengst voor tal van succesvolle nakomelingen en twee goedgekeurde zonen.

Maikel van der Vleuten – Verdi TN Jumping Indoor Maastricht 2019 © DigiShots
Maikel van der Vleuten – Verdi Tn Jumping Indoor Maastricht 2019 © DigiShots

Via de website van het KWPN kun je tot 31 december stemmen op jouw favoriet. In de voorlopige tussenstand van 24 december gaat Glock’s Johnson TN aan kop met 1.050 stemmen, gevolgd door Blue Hors Zack met 813 stemmen en Tangelo van de Zuuthoeve met 452 stemmen.

De winnaar van de titel ‘Horse of the Year 2019’ wordt tijdens de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch gehuldigd.

Bron: KWPN.nl

More in KWPN Stallion Show

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!