Connect with us

DigiShots

Brabants kampioen Niana V.O.D. nu ook Nationaal kampioen!

KWPN Kampioenschappen

Brabants kampioen Niana V.O.D. nu ook Nationaal kampioen!

Brabants kampioen Niana V.O.D. nu ook Nationaal kampioen!

Werd zij een paar weken geleden al kampioen op de Centrale Keuring van KWPN-regio Noord-Brabant, gisteren werd Niana V.O.D. op kop geplaatst en gehuldigd tot Nationaal kampioen.

De beoordeling van de 50 dressuurmerries lag in handen van Bart Bax, Toine Hoefs en Marian Dorresteijn. Laatstgenoemde: “We hadden een hele grote groep dressuurmerries op het Nationale kampioenschap en de kwaliteit was van hoog niveau. Dat blijkt ook wel uit het feit dat we 14 merries hebben uitgenodigd voor de finale.”

Niana V.O.D. KWPN Kampioenschappen 2021 © DigiShots

Zoals het achtervoegsel V.O.D. al doet vermoeden komt Desperado-dochter Niana uit de stallen van Ad van Os. Iedere ronde opnieuw wist de volle zus van de KWPN-goedgekeurde hengst Mowgli V.O.D. te imponeren. Wat uiteindelijk resulteerde in het kampioenslint.

De plaatsen twee en drie werden bezet door twee merries uit de Texel-fokkerij. Nog opvallender is dat Nouvelle Fenix Texel v. GLOCK’s Toto Jr. en Nashille DS v. Painted Black komen uit de volle zussen Feniz Texel en Keyvenix Texel, beide dochters van Negro. In 2016 werd een andere volle zus, Iveniz Texel RS2, gehuldigd als Nationaal kampioene. 

Virbac Veulenbokaal

De dressuurveulens kwamen gisteren in actie om de felbegeerde Virbac Veulenbokaal. Het kampioenslint ging naar een nazaat uit de bekende Zinni van Wittenstein-stam: Rosatrichta van de Westen. Deze dochter van Le Formidable komt uit de halfzus van de KWPN-goedgekeurde hengst Dorado. Werd vijf jaar geleden haar vader Le Formidable veulenkampioen, gisteren flikte zijn dochter hetzelfde kunstje. Rosatrichta van de Westen is gefokt door Cees Kikkert.

Rosatrichta van de Westen KWPN Kampioenschappen 2021 © DigiShots

Als tweede mocht eveneens een merrieveulen opstellen: Rylena v. Kyton, gefokt door Rom Vermunt. De volle broer van dit veulen werd gisteren derde in zijn groep op de Nationale Veulenkeuring en de moeder My Lena ZL komt zondag in actie tijdens de finale van de Pavo Cup voor vierjarigen. Op de derde plaats staat Le Formidable-zoon Ready to Rumble van Saskia Poel en D.H.J.S. Knoops.

Rylena KWPN Kampioenschappen 2021 © DigiShots
Ready to Rumble KWPN Kampioenschappen 2021 © DigiShots

More in KWPN Kampioenschappen

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!