Connect with us

DigiShots

Nirmosa MB nationaal springkampioen

KWPN Kampioenschappen

Nirmosa MB nationaal springkampioen

Nirmosa MB nationaal springkampioen

Gisteren mochten de beste KWPN-merries en -veulens zich van hun beste kant laten zien op de Nationale Merriekeuring op het KWPN-centrum in Ermelo. Inmiddels zijn de nieuwe kampioenen gehuldigd en was er fokkerssucces alom!

In de finale kwamen zeven complete merries terug voor het felbegeerde kampioenslint. Tot nieuwe Nationale Merriekampioen bij het springen werd Nirmosa MB gekroond, eerder werd zij al kampioen van Drenthe. Deze dochter van Asca Z is gefokt door Henk Mulder en Trieneke Brink en is nauwverwacht aan het Grand Prix-paard Cosun. Zij hebben Nirmosa MB nog altijd in eigendom. “Ondanks dat ze al kampioen van Drenthe was geworden, is dit toch wel een grote verassing. We waren allang blij dat ze in de kampioenskeuring zat, dat ze kampioen ging worden hadden we absoluut niet verwacht”, reageren de fokkers trots na afloop. “Wij kochten haar moeder bij de fokker, we wilden graag een stap vooruit maken in de fokkerij. Na enkele veulens kwam Nirmosa en daarmee hebben we het meeste succes tot nu toe. Dit is echt een kroon op je werk, echt fantastisch om mee te mogen maken als kleine fokkers.” Op de vraag wat de plannen met de merrie zijn antwoorden zij: “Ze gaat nu eerst de IBOP doen, als ze die goed doorstaat kan ze elite worden en vervolgens gaan we met haar fokken. Maar eerst gaan we hiervan genieten!”

Nirmosa MB KWPN Kampioenschappen 2021 © DigiShots

Op de tweede plaats eindigde een andere interessant gefokte merrie: Nirmette van ’t Studutch (v.Cornet Obolensky) van fokker Sjaak van der Lei, die haar samen heeft met zijn ouders Karst en Hilda van der Lei. De top drie werd compleet gemaakt door de derde schimmel, de Emir R-dochter Nikky Vera van fokker VOF Platenkamp & Evenhuis Services uit De Kiel.

Springveulens

Bij de springveulens ging de titel naar Racoon W, een zoon van Cantona TN en gefokt door Joop van Wessel. In de finale bleken de verschillen tussen de veulens klein, wat zorgde voor een spannende strijd. Jumper Verdi-zoon Rey mocht zich opstellen op de tweede plaats. Hij is gefokt en in eigendom van H.G. en M.H. Spronk. Het beste springmerrieveulen eiste de derde plaats op. Rubycara van Seldsum VDL, een dochter van Zirocco Blue VDL, is gefokt door Esther Hovenga.

Racoon W KWPN Kampioenschappen 2021 © DigiShots
Rey KWPN Kampioenschappen 2021 © DigiShots
Rubycara van Seldsum VDL KWPN Kampioenschappen 2021 © DigiShots

More in KWPN Kampioenschappen

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!