Connect with us

DigiShots

Dinja van Liere en Hèrmes stevenen af op Tokio-ticket

NK Dressuur

Dinja van Liere en Hèrmes stevenen af op Tokio-ticket

Dinja van Liere en Hèrmes stevenen af op Tokio-ticket

“Dit is zeker heel gaaf, het is mijn eerste NK bij de senioren en dan ook meteen een medaille!”, reageert Dinja van Liere blij na afloop van de finale waar zij maar liefst 81,025% scoorde. Eerder deze dag won ze de kleine finale in de Zware Tour. “Hautecouture mogen we niet vergeten, dat is ook een toppaard! Zij loopt met zo veel gemak en zo simpel door de proef heen. Ik ben met allebei heel tevreden.”

Dinja van Liere – Haute Couture NK Dressuur 2021 © DigiShots

“Met deze twee paarden lijkt het alsof Grand Prix-rijden makkelijk is, dat gevoel geven ze ook. Hermès heeft zo veel kwaliteit, we hebben pas een paar Grand Prix’s gereden en hij doet alles zo gemakkelijk. Daarom hebben we ook meteen een kür gemaakt met een hoge moeilijkheidsgraad en hij loopt er nog steeds zo makkelijk doorheen. Hij is super gefocust, doet onwijs zijn best en is op stal heel rustig. Je merkt dat hij steeds volwassener wordt, ik ben echt mega blij met hem!”

Dinja van Liere – Hermes NK Dressuur 2021 © DigiShots

“CHIO Rotterdam is de volgende wedstrijd. Nu even gas terugnemen en dan focussen we ons daarop om hopelijk nogmaals te pieken. Het is supercool dat er wordt gezegd dat ik in de race ben voor een ticket voor Tokio, maar ik probeer mij eerst te richten op de wedstrijden die nog moeten komen. Ik hoopte op een medaille en dat is gelukt, nu hoop ik in het team voor de landenwedstrijd van Rotterdam te komen en daarna zien we wel verder”, besluit de nuchtere amazone.

Dinja van Liere – Hermes NK Dressuur 2021 © DigiShots

Het goud ging vanmiddag zoals verwacht naar Edward Gal met Total US, die zijn opleiding onder Dinja van Liere genoot en vanmiddag naar 85,625% liep. Het zilver was voor Hans Peter Minderhoud met GLOCK’s Dream Boy N.O.P. nadat hun kür werd beloond met 81,610%.

Edward Gal – GLOCK’s Total U.S. NK Dressuur 2021 © DigiShots
Hans Peter Minderhoud – GLOCK’s Dream Boy NK Dressuur 2021 © DigiShots

More in NK Dressuur

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!