Connect with us

DigiShots

Joyce van Opbergen pakt titel op Indoor Oosteind

Dressage

Joyce van Opbergen pakt titel op Indoor Oosteind

Joyce van Opbergen pakt titel op Indoor Oosteind

Na een strijd van twee dagen om een plek in de grote finale van Indoor Oosteind 2019, bleven uiteindelijk acht combinaties over. De nummer één van iedere klasse streden om het kampioenslint en de gesponsorde geldprijs, aangeboden door Horse Point International. Jacques van der Harst, internationaal jurylid bij de reguliere dressuur en de parasport, beoordeelde de finalisten en gaf na iedere proef toelichting.

Joyce van Opbergen – Jenna Verina Indoor Oosteind 2019 © DigiShots
Jacques van der Harst Indoor Oosteind 2019 © DigiShots

“Is paardrijden nou echt zo makkelijk? Want zo moet dressuur eruit zien,” steekt van der Harst van wal, na de indrukwekkende M1 proef van Joyce van Opbergen. De meervoudig Brabants- en Nederlands kampioene reed de pas 5 jarige Jenna Verina (v. Franklin) vakkundig en met veel durf. Dit leverde uiteindelijk 73,50% op, genoeg voor de titel. De imponerende merrie was zowel in stap, draf en galop expressief, wat haar voor de gangen drie achten opleverde.

Renate van Uytert van Vliet – In Style Indoor Oosteind 2019 © DigiShots

Tweede werd Renate van Uytert – van Vliet en de goedgekeurde KWPN hengst In Style. De nakomeling van Eye Catcher maakte tijdens Indoor Oosteind zijn Z2 debuut. In Style werd dit jaar al vierde in de Pavo Cup en was bovendien finalist op het WK jonge paarden. Ook vandaag toonde de zes jarige hengst zijn talent. “Wat een imponerend paard!” zegt Jacques van der Harst enthousiast. “In Style heeft drie hele fijne basisgangen en ik heb regelmatig hoge punten kunnen geven.” Dat bleek ook in de einduitslag, want de mooie combinatie tikte bijna de 73% aan.

Mara de Vries – Icerole DVB Indoor Oosteind 2019 © DigiShots

Mara de Vries mocht zich met Icerole DVB als derde opstellen; hun ZZ licht proef werd beloond met 70,71%. “Heel correct gereden, met name het begin van de proef had echt de ‘wauw’ factor,” aldus de jury. De door Dressuurstal van Baalen gefokte elite merrie van Desperados gaf een sympathiek beeld, waarbij vooral de draf veel balans en dynamiek had. 

Ook volgend jaar staat dit succesvolle evenement weer op het programma. De volledige uitslag van Indoor Oosteind 2019 is hier terug te vinden.

More in Dressage

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!