Connect with us

DigiShots

Nederlands succes op zaterdag CDI4* Lier

CDI Lier

Nederlands succes op zaterdag CDI4* Lier

Nederlands succes op zaterdag CDI4* Lier

Zowel bij de Junioren als de Young Riders tekenden vandaag Nederlandse amazones voor de overwinning op CDI4* Lier. In de finale kür op muziek voor Junioren was het Micky Schelstraete die er met de overwinning vandoor ging, Thalia Rockx won de finale voor Young Riders.

Micky Schelstraete – Grand-charmeur CDI Lier 2020 © DigiShots
Thalia Rockx – Golden Dancer De La Fazenda CDI Lier 2020 © DigiShots

Micky Schelstraete aan kop

Micky Schelstraete en haar Grand-Charmeur (v. Apache) zetten vandaag een knappe kür neer in Lier. De getalenteerde combinatie liet een score van 74,283% noteren. Katelijne Maas en Ibou van de Kapelhoef (v. Lord Loxley) scoorden met 75% net wat meer dan de Nederlandse combinatie, zij werden echter uitgesloten vanwege de bloedregel. Dat zorgde ervoor dat Frederikke Gram Jacobsen met Ryvangs Zafina (v. Blue Hors Zack) naar een tweede plek klom. Deze Deense combinatie scoorde 73,708%. Pem Verbeek en de Florencio-zoon Fernando Torres maakten met 73,183% het podium compleet, voor Shanna Baars en Karoline Sofie Vestergaard.

Micky Schelstraete – Grand-charmeur CDI Lier 2020 © DigiShots

77% voor Thalia Rockx

Thalia Rockx kreeg vandaag maar liefst 77,183% voor haar Young Riders kür in het zadel van Golden Dancer de La Fazenda (v. Bretton Woods). De amazone scoorde onder andere achten voor de harmonie in het zadel van de ruin die door haar vader is gefokt. De Duitse Linda Erbe en DSP Fierro (v. Fürst Wettin) scoorden net iets lager dan Thalia. Hun proef leverde 77,042% op. Ook de Nederlandse amazones Zoe Kuintjes en Britney de Jong eindigden in de top vijf. Zoe reed Cupido (v. Tuschinki), het paard van werkgever Schelstraete Paarden, naar een derde plek met 75,400%. De beste Belgische amazone was Laura Luyten op plek vijf.

Thalia Rockx – Golden Dancer De La Fazenda CDI Lier 2020 © DigiShots

In de Grand Prix U25 kür op muziek stonden twee Duitse amazones vooraan. Deze rubriek werd gewonnen door Ann-Kathrin Lindner, zij reed Sunfire (v. San Amour) naar een score van 76,115% en ging daarmee ruimschoots aan de leiding. Sophie Reef en de Painted Black-dochter Charming Lady werden met 72,135% tweede, voor de Nederlandse amazone Skylar Bos. Zij maakte dit weekend met Choice Finch (v. Voice) een succesvol internationaal debuut. Hun kür werd beloond met 72,060%. Mercedes Verweij en Jeanine Nekeman werden voor Nederland vierde en vijfde.

Ann Kathrin Lindner – Sunfire 16 CDI Lier 2020 © DigiShots
Ann Kathrin Lindner – Sunfire 16 CDI Lier 2020 © DigiShots

More in CDI Lier

Nieuwsbrief

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!