Connect with us

DigiShots

Plek één en twee VHO Trofee voor Willem Greve

KWPN Stallion Show

Plek één en twee VHO Trofee voor Willem Greve

Plek één en twee VHO Trofee voor Willem Greve

Willem Greve won zojuist de VHO Trofee met zijn Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) én werd eveneens tweede met zijn andere Eldorado van de Zeshoek-troef Highway M TN. De derde plek was voor Ben Schröder en Grodino.

In de barrage om de VHO Trofee kwamen Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) en Willem Greve als eerste aan start: de combinatie zette meteen een snelle, foutloze 37,32 seconden neer. Gullit HBC (v. Cantos) en Ernesto Canseco gooiden daar meteen een snelle 38,40 tegenaan, maar namen wel een balk op de dubbelsprong mee. Micky Morssinkhof maakte een vervelende val van haar Graziano (v. Baltic VDL): beide wisten de ring gelukkig ongedeerd te verlaten.

Hermantico (v. Comme Il Faut) en Rachel Steffen klokten een foutloze ronde, maar waren met 43,94 seconden niet bijzonder snel. James Billington en Cohinoor VDL (v. Cornet Obolensky) waren wel op weg naar een snelle ronde, maar kregen al vroeg in de barrage een fout. Ze kwamen over de finishlijn in 38,94 seconden. Ben Schröder en Grodino (v. Eldorado van de Zeshoek) oogden niet bijzonder snel, maar met het gas vol open in de laatste lijn kwam het tweetal toch nog in een rappe 37,75 seconden rond.

De altijd snelle Rob Heijligers ging er met z’n Fire (v. Vleut) overduidelijk vol voor: hij verbeterde met 37,27 seconden Greve’s tijd, maar namen in hun haast een balk mee.

Na het verhogen van het 1,40 meter-parcours naar een ronde op 1,50-meter snelde Jur Vrieling met z’n Dallas VDL (v. Douglas) naar een magistrale tijd van 35,63 seconden… maar helaas kwam de balk op de KWPN-dubbel mee naar beneden. Maikel van der Vleuten en Edinburgh (v. Vleut) gingen er met 35,38 seconden plat op, maar hen overkwam hetzelfde als Vrieling: de balk in de dubbel bleef niet liggen.

Alsof het voor Willem Greve nog niet beter kon, pakte hij als laatste barrage-kandidaat met z’n andere troef Grandorado TN (v. Eldorado v/d Zeshoek) in 36,85 seconden nog even zijn eigen overwinning af, waarmee Greve op plek één én twee uitkwam.

Willem Greve – Grandorado TN KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots
Willem Greve – Grandorado TN KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

More in KWPN Stallion Show

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!