Connect with us

DigiShots

Inaico VDL winnaar Hengstencompetitie: dagoverwinning voor Illusion CL

Blom Hengstencompetitie

Inaico VDL winnaar Hengstencompetitie: dagoverwinning voor Illusion CL

Inaico VDL winnaar Hengstencompetitie: dagoverwinning voor Illusion CL

In de klasse Z/ZZ van de Blom Hengstencompetitie was het Inaico VDL (v. Indoctro) die er met de overwinning vandoor ging. De door VDL Stud gefokte hengst werd uitgebracht door Alex David Gill. De dagoverwinning was voor Illusion CL (v. Arezzo VDL), die werd gereden door Rob Heijliggers.

Alex David Gill – Inaico VDL KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Negen hengsten

Investment I.B. (v. Kannan) – die HC werd gestart door Patrick van der Schans – kwam als eerste in de klasse Z aan start, maar nam helaas een balk mee op de laatste sprong. Marriët Smit-Hoekstra’s Cornet’s Boy (v. Cornet Obolensky) overkwam hetzelfde.

It’s Otto (v. Etoulon VDL) en Albert Zoer incasseerden een tweetal fouten en ook de tweevoudig Hengstencompetitie-winnaar Ipsthar (v. Denzel van ‘t Meulenhof) onder Bart Moerings kreeg een fout.

Rob Heijliggers’ Illusion CL (v. Arezzo VDL) presteerde beter en liet een foutloze basisomloop zien. Ook I Am London Apple (v. Carembar de Muze) met Remco Been, Ibolensky (v. Cornet Obolensky) met Miranda Harrington en It’s Possible SRK (v. Berlin) met Mark Bunting, I Am Codex (v. Codex One) met Bart Lips en Indian Gold (v. Cassini Gold) met Kim Emmen lieten alle balken in de lepels liggen. Datzelfde gold voor Ice Breaker E. B. (v. Action Breaker) met Vincent Geerink, Cascadello Boy RM (v. Cascadello I) onder Inga Schuurman en Inaico VDL (v. Indoctro) met Alex David Gill bleven zonder fouten.

In de klasse ZZ verscheen één hengst in de ring: de Sir Shutterfly-zoon High Shutterfly. Onder Ben Schröder nam de hengst een balk mee op de tweede hindernis van de driesprong.

Eerste aan start

Negen hengsten wisten zich te kwalificeren voor de barrage. Rob Heijliggers en Illusion CL verschenen als eerste aan start. Hij zette meteen een imponerende tijd van 28,39 seconden neer. Ook Remco Been’s I Am London Apple bleef foutloos, maar was met 29,61 seconden niet sneller. Ook Miranda Harrington’s Ibolensky kwam met 30,68 seconden niet aan de overwinning.

De combinaties moesten alles op alles zetten om bij de tijd van Heijliggers in de buurt te komen. Zo kwam It’s Possible SRK van Mark Bunting niet fijn voor de dubbel, waardoor de combinatie opnieuw moest aanrijden en met 4 fouten en een tijd van 38,05 seconden rond kwam. Ondanks de scherpe lijnen kwamen ook Bart Lips en I Am Codex met 30,26 seconden niet in Rob’s buurt. Vincent Geerink en Ice Breaker E.B. evenaarde Harrington’s tijd van 30,68 seconden. Ook voor Inga Schuurman’s Cascadello Boy RM was de druk een beetje te groot. De combinatie was met 28,44 razendsnel, maar kreeg een balkje uit de dubbel. Ook de laatste barragekandidaat, Inaico VDL met Alex David Gill, kwam met 30,44 niet voorbij Rob.

Rob Heijligers – Illusion CL KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots
Kim Emmen – Indian Gold KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots
Kim Emmen – Indian Gold KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Enkel Kim Emmen en Indian Gold deden een gewaagde poging, maar zelfs met enthousiaste aanmoedigingen vanuit het publiek kwamen de Brabantse amazone met een tijd van 28,53 seconden nóg niet onder Heijliggers uit. Zij werden uiteindelijk tweede. Daarmee bleef de dagoverwinning bij Rob Heijliggers en Illusion CL.

Alex David Gill – Inaico VDL KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots
Alex David Gill – Inaico VDL KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

More in Blom Hengstencompetitie

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!