Connect with us

DigiShots

Vijfjarige Kayne krijgt herkansing in Den Bosch: “Ik geloof echt in hem”

Fokkerij

Vijfjarige Kayne krijgt herkansing in Den Bosch: “Ik geloof echt in hem”

Vijfjarige Kayne krijgt herkansing in Den Bosch: “Ik geloof echt in hem”

Goed nieuws voor fokker Alexandra van der Peijl en mede-geregistreerde Deborah Kamal: de vijfjarige Kayne (v. Arezzo VDL) is alsnog doorverwezen naar de presentatie voor aangewezen hengsten op de KWPN Stallion Show. Gisteren is de hengst voor de tweede keer beoordeeld in het parcours in het kader van de tweede bezichtiging en ontving groen licht.

Kayne, die als veulentje al Gelders Kampioen werd, werd in 2017 al bij het KWPN aangeboden en verscheen in de kooi in Den Bosch in februari 2018. Van der Peijl: “Hij werd toen jammer genoeg niet meegenomen. Afgelopen jaar zag ik in Den Bosch een oudere hengst die voor de tweede keer de bezichtigingen had doorlopen. Ik wist niet dat die mogelijkheid er was, maar deze is er dus wel degelijk. Niet-goedgekeurde hengsten mogen ieder jaar opnieuw, éénmaal, worden aangeboden. Omdat ik écht in hem geloof, hebben we besloten hem voor een tweede keer aan te bieden. Daarbij heeft zijn moeder – de elite preferente 1,60 meter-merrie Earl Grey (v. Cardento) – al twee goedgekeurde zonen gegeven: Jay Star (v. Big Star) en I’m A Star (v. E Star).”

Na deelname aan de eerste bezichtiging in Ermelo afgelopen december, werden beide hengsten uitgenodigd om deel te nemen aan de hengstencompetitie in Zuidbroek gevolgd door een reguliere springwedstrijd in De Meern. De hengsten zijn in Ermelo niet in de kooi geweest, maar zijn op het straatje op exterieur, stap en draf beoordeeld. De twee wedstrijden telden alszijnde ‘tweede bezichtiging’.

Tijdens beide springwedstrijden werd de hengst voorgesteld door Zoï Snels. “In Zuidbroek was hij wat overdonderd: hij had nog nooit eerder in zo’n grote entourage gelopen. In De Meern liet hij zich daarentegen zeer goed zien”, aldus Van der Peijl. Naast Kayne mag ook de vijfjarige hengst King Blue (v. Zirocco Blue VDL) naar Den Bosch. Hij doorliep hetzelfde traject.

Bron: Digishots

More in Fokkerij

Nieuwsbrief

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!