Connect with us

DigiShots

Wezenberg’s Panama van ‘t Roosakker beste vierjarige Finale GMB Jonge Paarden Competitie

GMB Jonge Paarden Competitie

Wezenberg’s Panama van ‘t Roosakker beste vierjarige Finale GMB Jonge Paarden Competitie

Wezenberg’s Panama van ‘t Roosakker beste vierjarige Finale GMB Jonge Paarden Competitie

Na vijf selectie wedstrijden was het vandaag eindelijk tijd voor de finale van de GMB Jonge Paarden Competition voor vierjarige springenpaarden. Precies 31 combinaties gingen van start tijdens de eerste manche: de beste twaalf redden een tweede manche. De jury, bestaande uit Johannes Ehning en Willem Greve, hebben in de eerste manche geprobeerd de beste twaalf te selecteren en de punten aardig bij elkaar te houden, zodat het in de tweede manche bepalend zou worden. Het was de genetische interessante merrie Wezenberg’s Panama van fokker Marc en Els Kluskens die zich als winnaar mocht opstellen. De vosmerrie uit Echo van ’t Spieveld en Kashmire van Schuttershof wordt gereden door amazone Miranda Spronk Rienties. De merrie laat zich bijzonder fijn rijden en behaalde voor het springen 8,8 punten en voor de rijden 9 punten, waarmee ze eindigden op 50,8 punten.

GMB Finale Vierjarige Springpaarden Jumping de Achterhoek 2019 © DigiShots

De tweede plaats was voor Melvin Greveling en Klasse Eb ( Regino x Chellano Z). De stoere, ruige merrie komt goed van de grond en weet ook goed overzicht te houden: ze ontving een 8,5 voor springen en voor het rijen ook een 8,5, waarmee ze eindigde op 50 punten. De derde plaats ging naar Rielke Roeland en Kallan (Kannan x Indoctro) van fokkers Henk Dirksen en Martine Hijlkema – Tirns. De hengst, met een goede voorbeentechniek, wil heel voorzichtig zijn en behaalden voor het springen 8,5 punten en voor het rijden 8,2 punten. Hij kwam daarmee op een eindtotaal van 49,9 punten.

Morgenmiddag vindt op Paardensportcentrum Lichtenvoorde tijdens Jumping de Achterhoek nog de finale plaats voor vijf-, zes- en zevenjarige springpaarden.

Melvin Greveling – Klasse Eb GMB Finale Vierjarige Springpaarden Jumping de Achterhoek 2019 © DigiShots
Rielke Roeland – Kallan GMB Finale Vierjarige Springpaarden Jumping de Achterhoek 2019 © DigiShots

More in GMB Jonge Paarden Competitie

Nieuwsbrief

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!