Connect with us

DigiShots

Wiefferink, Van Geel en Morssinkhof winnen op Jumping Zwolle

Jumping Zwolle

Wiefferink, Van Geel en Morssinkhof winnen op Jumping Zwolle

Wiefferink, Van Geel en Morssinkhof winnen op Jumping Zwolle

In de openingsrubriek van vandaag, de 1,25 meter CSI1* Onori Prijs, evenaarde de debuterende Britt Schaper haar uitmuntende resultaat van gisteren: de jonge amazone werd opnieuw vierde met haar eveneens jeugdige merrie Heerdestar (v. Zilverstar T). Niet alleen een geweldige ervaring voor Britt, maar ook voor de schimmelmerrie die volgens Britt soms best een boefje is: ‘Ze wil nog wel eens gek doen en bokken bij de prijsuitreiking of richting de trekker’, lacht ze. Ze zit haar vader Danny Schaper daarmee op de hielen: gisteren won hij, maar vandaag moesten hij en Cillow (v. Canabis Z) genoegen nemen met een derde prijs.

De rubriek werd gewonnen door Britt Wiefferink en Apourti (v. Quinar). Jessie Wiefferink en My Lady 179 (v. My Lord Carthago) werd tweede. Vijfde werd Anne Bakker met Habibi De La Reine (v. Nabab de Reve) en de zesde plek was voor Harrie Wiering met Bandit Gln Z (v. Balou du Rouet).

Britt Wiefferink – Apourti Jumping Zwolle 2019 © DigiShots
Britt Wiefferink – Apourti Jumping Zwolle 2019 © DigiShots

Direct na de CSI1* werd de CSIYH1* verreden. Het was Daan van Geel die op kop uitkwam. In de tweefasen Ashford Farm Prijs stuurde hij zijn Vigo D Arsouilles Stx-merrie Hulde G foutloos in 27,85 seconden richting de finishlijn. Ties Rothstegge werd tweede met Ivar (v. Montender 2) en Willem Greve en Hyperbolics (v. Berlin) maakten het Nederlandse podium compleet.

Daan van Geel – Hulde G Jumping Zwolle 2019 © DigiShots

Een herhaling van gisteren voor Micky Morssinkhof: zij won de laatste CSI1*-rubriek van de dag. Opnieuw stuurde ze haar Carthino Z-merrie Elianca ‘t snelste richting de finishlijn. Tweede werd Elisah Aarts met Gouvernante VDL (v. Bacardi VDL): de derde plek was voor Jan Schuttert en zijn Good Farming HS (v. Carrera VDL).

Micky Morssinkhof – Elianca Jumping Zwolle 2019 © DigiShots

Bekijk alle uitslagen hier terug. Om 14:10 volgt de CSI3* Medium Tour, waarna de veilingpaarden worden gepresenteerd. Dit alles is live te volgen via de website van Jumping Zwolle.

More in Jumping Zwolle

Nieuwsbrief

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!