Connect with us

DigiShots

Zwijnenberg, Mulder, Moerings, Bengtsson, Govoni & Zoer aan kop op CHIO Twente

CHIO Twente

Zwijnenberg, Mulder, Moerings, Bengtsson, Govoni & Zoer aan kop op CHIO Twente

Zwijnenberg, Mulder, Moerings, Bengtsson, Govoni & Zoer aan kop op CHIO Twente

Na vier onstuimig, broeierig dagen waarop de nationale deelnemers aan de start verschenen van CHIO Twente, was de eerste internationale dag er gelukkig een stuk milder. Prima weer, vooral voor de Nederlanders, die meteen lieten blijken in vorm te zijn. Maar liefst vier van de winnaars van de eerste dag vertegenwoordigden ons land.

CSI1* en CSI2*

Ellen Zwijnenberg en haar Canute-merrie Etcetera wonnen ‘s ochtends vroeg al direct de CSI1* 1,20 meter Butet Prize. De eerste plek in de CSI2* 1,30 meter Horsefriend Prize ging naar Pim Mulder en Hazelhorst I (v. Cardento). Bas Moerings en zijn familiegefokte KWPN-goedgekeurde hengst Ipsthar (v. Denzel van het Meulenhof) wonnen de CSI1* 1,30 meter J.B. Hulshof Accountants & Belastingadviseurs Prize.

Ellen Zwijnenberg – Etcetera CSI Twente 2019 © DigiShots
Ellen Zwijnenberg – Etcetera CSI Twente 2019 © DigiShots
Pim Mulder – Hazelhorst I CSI Twente 2019 © DigiShots

Het was de Italiaan Gianni Govoni die het Nederlands welslagen wist te onderbreken. Hij won niet veel later de CSI2* Potijk Bekleding & Special Products Prize over 1,35 meter met de Douglas-nakomeling Devlin K.

Albert Zoer en Freedom (v. Larino) zetten aan het begin van de avond nog de CSI2* Big Tour CHIO Twente Prize op hun naam.

Gianni Govoni – Elcapone M CSI Twente 2019 © DigiShots
Albert Zoer – Freedom CSI Twente 2019 © DigiShots

CSIO5*

De Zweed Rolf Göran Bengtsson won op de graspiste met zijn Ermindo W (v. Singapore) de openingsronde van de CSIO5* over 1,40 meter. De gehele top drie van deze competitie bestond overigens uit Zweden: Irma Karlsson en Ida van den Bisschop (v. Kashmir van Schuttershof) werd tweede, Marlin Parmler en Kamillo vd Broekkant (v. Numero Uno) derde.

Bekijk de volledige uitslag van de eerste internationale dag op CHIO Twente hier terug.

More in CHIO Twente

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!