Connect with us

DigiShots

Glock’s King Karim wint finale klasse L Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie

Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie

Glock’s King Karim wint finale klasse L Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie

Glock’s King Karim wint finale klasse L Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie

Glokc’s King Karim won zojuist de finale van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie in de klasse L tijdens de KWPN Stallion Show in de Brabanthallen van Den Bosch. Naast de hengst, gefokt door K. J. Kiestra, reden een viertal hengsten de finaleproef: allereerst Kyton (v. Ferguson) onder Bart Veeze en Glock’s Taminiau (v. Glock’s Toto Jr.) onder Hans Peter Minderhoud en Glock’s King Karim (v. Glock’s Toto Jr.) met Hans Peter Minderhoud en Kjento (v. Negro) onder Charlotte Fry in de tweede groep.

Kyton

“Zowel Kyton en Taminiau zijn beide nog hele jeugdige paarden, die iets onder de indruk zijn van de omgeving. Ze werden echter zeer goed voorgesteld door hun ruiters. Kyton liet een hele fijne harmonieuze proef zien. Hij bleef bij de les en werd mooi naar de hand toe gereden. De stap heeft kwaliteit, al mag de hengst nog wel wat sterker worden. De draf heeft takt en kwaliteit en de hengst galoppeert met een goede sprong en veel balans. In de overgangen mag hij nog wat meer bergop blijven”, ligt jurylid Monique Peutz toe. Kyton komt uit op een 8,5 voor stap, een 9 voor draf, een 8,5 voor galop, een 9 voor de harmonie en een 9 voor de totale indruk.

Glock’s Taminiau

Peutz vervolgt met haar beoordeling van Glock’s Taminiau. “Zijn stap is prachtig: hij toont veel kracht en ruimte. Hij draaft met veel takt en een zeer goed voorbeen. In deze draf gaat hij mooi scharend opzij, al zou hij hierin iets meer de hand mogen volgen. De galop heeft zeer veel afdruk en sprong.” Glock’s Taminiau krijgt een 9,5 voor de stap, een 8,5 voor de draf, een 9 voor de galop, een 8,5 voor harmonie en een 9 voor de algemene indruk.

Hans Peter Minderhoud – GLOCK’s Taminiau KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Glock’s King Karim

“Glock’s King Karim en Kjento zijn twee jeugde, grootramige paarden die zich goed lieten bewerken en zeer kwaliteit toonden in alle drie de basisgangen. Glock’s King Karim heel bijzonder veel lichaamssgebruik en laat met veel gemak en souplesse zijn gangen zien. Hij kan iets zoekerig worden in de aanleuning, maar laat zich daarin makkelijk herstellen. De stap is ruim, los door het lijf en vlijtig. De draf toont veel balans en een prachtig voorbeengebruik. De hengst springt de galop vanuit de schoft omhoog, hij neemt veel ruimte en beweegt zich zeer bergop. Dat doet hij ook in de galop”, oordeelt Peutz. De stap werd beoordeeld met een 9, de draf met een 9,5, de galop met een 9,5, voor de harmonie kreeg de combinatie een 9 en voor de algemene indruk eveneens een 9.

Hans Peter Minderhoud – GLOCK’s King Karim KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Kjento

Peutz: “Kjento is een zeer bewerkbare hengst, die steeds constant in de aanleuning bleef. Hij heeft een taktvolle stap, maar zou daar nog wat meer rust en lichaamsgebruik mogen tonen. De draf heeft enorm veel kracht met een krachtig achterbeen, ook in de overgangen terug. Hij mag hierin nog wat meer bergop komen, alsook in de galop. De galop heeft echter wel veel sprong en is zeer krachtig. De hengst werd fijn gereden en is goed voorgesteld.” De jury beoordeelde de stap met een 8,5, de draf met een 9,5, de galop eveneens met een 9,5, de harmonie met een 9 en de algemene indruk eveneens een 9.

Charlotte Fry – Kjento KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Presentatie

De overige vijf hengsten die hebben deelgenomen aan de competitie werden in een tweetal groepjes gepresenteerd aan ‘t publiek. King de Niro Magni (v. De Niro) werd gereden door Mara de Vries, Koning (v. Governor) verscheen in de ring onder Emmelie Scholtens, King van het Haarbosch (v. Spielberg) onder Jesslin Gallart, Kaygo (v. Capri Sonne) onder Thamar Zweistra en Kayne (v. Governor) met Adelinde Cornelissen.

Mara de Vries – King de Niro Magni KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots
Emmelie Scholtens – Koning KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots
Jesslin Galiart KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots
Lynne Maas – Kaygo KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots
Adelinde Cornelissen – Kayne KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

More in Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!