Connect with us

DigiShots

Koplopers behouden positie Hengstencompetitie dressuur Exloo

Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie

Koplopers behouden positie Hengstencompetitie dressuur Exloo

Koplopers behouden positie Hengstencompetitie dressuur Exloo

Nieuw jaar, nieuwe kansen? Niet als het aan de koplopers van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie ligt: Glock’s Taminiau (v. Glock’s Toto Jr.), Las Vegas (v. Ferdeaux) en McLaren (v. Morricone) behouden hun positie in de tussenstand. De concurrentie was opnieuw sterk, maar tijdens de derde wedstrijd op Hippisch Centrum Exloo, lieten geen van deze hengsten de andere gelukzoekers voorbij.

Glock’s Taminiau aan de leiding Z/ZZ-L

Rond het middaguur verschenen de eerste hengsten, uitkomend in de klasse Z/ZZ-L in de baan. Hans Peter Minderhoud zat opnieuw in het zadel van de Toto Jr.-zoon Glock’s Taminiau. Tijdens de openingswedstrijd in Kronenberg scoorde de combinatie 92 punten, in Ermelo kwamen daar 90 punten bij. Ook vandaag scoorde de zwarte hengst met grote overtuiging en won de rubriek met 89 punten. De draf werd beloond met een 9, de stap scoorde een 8,5 en zijn galop werd beloond met een 9. Ook voor de harmonie behaalde de combinatie een overtuigende 9.

Jameson RS2 (v. Blue Horse Zack) behaalde onder Marieke van der Putten 82 punten en werd in het bijzonder gecomplimenteerd op zijn draf: daar scoorde de hengst een 9,5. De stap mag nog wat meer rust hebben (en scoorde een 7) en voor de galop werd een 8,5 gegeven: de galop kenmerkt zich door zijn afdruk en kwaliteit.

Een derde plek was er voor de Capri Sonne Jr.-nakomeling Kaygo. Onder Thamar Zweistra scoorde de hengst 81 punten. Vooral zijn stap viel op: daar scoorde de hengst een 9. De jury benadrukt nog even het mooie constante beeld dat de combinatie liet zien en gaf hen een 8 voor de harmonie.

Hans Peter Minderhoud – GLOCK’s Taminiau KWPN Hengstencompetitie 2022 © DigiShots
Hans Peter Minderhoud – GLOCK’s Taminiau KWPN Hengstencompetitie 2022 © DigiShots

91 punten voor Las Vegas

Een topscore ook voor de Ferdeaux-hengst Las Vegas, onder Franka Loos. De imposante bruine hengst, uit de Wynton-merrie Dalia Delin wist juryleden Veronique Roerink en Monique Peutz te verleiden tot een score van 91 punten. Na de zeer indrukwekkende 97 punten in Limburg en eveneens 91 punten in Ermelo, staat deze combinatie ruim aan kop in de klasse M.

Dinja van Liere reed de zwarte Lowlands (v. Millennium ZE uit een Donnerball-moeder) naar een score van 86 punten. Een derde plek was er voor Lennox U.S. uit Grand Galaxy Win: hij werd voorgesteld door Jill Bogers en behaalde 85 punten.

Franka Loos – Las Vegas KWPN Hengstencompetitie 2022 © DigiShots

McLaren wint klasse L

McLaren (v. Morricone uit een Sir Donnerhall-merrie) won met 88 punten de klasse L. De jury complimenteert amazone Dinja van Liere op de wijze waarop ze de bruine hengst uit 2017 voorstelde: zo ziet men het graag. De draf wordt beoordeeld met een 9 en wordt geprijsd om zijn mooie voorbeen en verruiming. De stap is zuiver en voldoende ruim: een 8. De galop wordt beoordeeld met een 8,5 en voor de algemene indruk scoort de combinatie een 9. Hiermee blijft de hengst aan de leiding in het algemeen klassement.

Een gedeelde tweede plek is daar voor Mauro Turfhorst (v. Zonik uit een Negro-merrie), die eveneens gereden werd door Dinja van Liere. Gorgeous Black Art (v. Glock’s Toto Jr. uit een Rubiquil-merrie) eindigt eveneens op een tweede plek en werd voorgesteld door de Stal Hexagon-ruiter Beni Pachl.

Dinja van Liere – McLaren KWPN Hengstencompetitie 2022 © DigiShots
Dinja van Liere – McLaren KWPN Hengstencompetitie 2022 © DigiShots
Dinja van Liere – McLaren KWPN Hengstencompetitie 2022 © DigiShots

Bron: DigiShots News

More in Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!