Connect with us

DigiShots

Henny Driessen eerste kampioen NK Springen

NK Springen

Henny Driessen eerste kampioen NK Springen

Henny Driessen eerste kampioen NK Springen

Veteraan Henny Driessen en zijn Eldorado van de Zeshoek-ruin Eratosthenes Z werden gisterenavond gehuldigd tot Nederlands Kampioen bij de Veteranen. Door de aanhoudende warmte kwam de altijd spectaculaire barrage te vervallen, maar toch wisten de oude van dagen er in de tweefasen-speciaal een spannende strijd van te maken.

Henny Driessen – Eratosthenes Z NK Springen 2020 © DigiShots

Met 28,32 seconden was Driessen razendsnel in de tweede fase, waar Marcel Billet hem dicht op de hielen zat. Met de dertienjarige Cantos-merrie Carolina sprong de 68-jarige Brabander in 30,52 seconden naar een zilveren plak. Daarmee kwam hij tot exact hetzelfde resultaat als vorig jaar, toen hij met Carolina eveneens de zilver medaille pakte.

Marcel Billet – Carolina NK Springen 2020 © DigiShots
Marcel Billet – Carolina NK Springen 2020 © DigiShots

Wim Willems greep met Fabulous One naar brons: hij klokte een tijd van 31,20 seconden in de tweede fase van het 1,10 meter-parcours.

Wim Willems – Fabulous One NK Springen 2020 © DigiShots

De beste amazone eindigde op plek vier: deze eer was aan Rita Kievith en Gin Tonic. Plek vijf was voor Michel Schreinemachers met Hermès-Blue (v. Mr. Blue) en de top zes werd compleet gemaakt door Caron Kommers en de merrie Durore.

De veteraan ‘met de meeste levenservaring’, Max Trenning, sprong met zijn respectabele leeftijd van 74 jaar naar een fraaie 19e plek. In de eerste fase tikte zijn Lux Z-merrie Soraya helaas een balkje aan.

De regerend kampioen Rens Kuijten stond er, in tegenstelling tot vorig jaar, jammer genoeg minder goed voor. Hij verscheen met twee troeven aan de start, maar wist zijn goude plak niet te verdedigen. Zowel zijn kampioenspaard Flower K (v. Zamier K) als de merrie Bo (v. Casantos) kregen 20 strafpunten op de teller, waardoor Kuijten eindigde op een respectievelijke 32e en 33e plek.

Henny Driessen – Eratosthenes Z NK Springen 2020 © DigiShots

More in NK Springen

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!