Connect with us

DigiShots

Paardenwissels op een rijtje: nieuwe troef voor Suus Kuyten en Cas de Liberte verkocht

Dressage

Paardenwissels op een rijtje: nieuwe troef voor Suus Kuyten en Cas de Liberte verkocht

Paardenwissels op een rijtje: nieuwe troef voor Suus Kuyten en Cas de Liberte verkocht

Max Kühner’s Alfa Jordan (v. Air Jordan) naar Suus Kuyten, Isabell Werth neemt de teugels over van Den Haag (v. Diamond Hit) en Niels Bruynseels’s Cas de Liberte (v. Cracky Z) gaat naar Richard Howley: net als enkele weken geleden zetten we de opvallendste paardenwissels voor je op een rijtje…

Topspringpaarden

Onder Niels Bruynseels was de veertienjarige Zangersheide-merrie Cas de Liberte (v. Cracky Z) uiterst succesvol op tal van vier- en vijfsterrenwedstrijden en kwam voor België uit tijdens de Wereldruiterspelen van Tryon en de Europese kampioenschappen in Gothenburg. De merrie verhuist naar de stallen van de Ier Richard Howley die hoopt de merrie net als Bruynseels op het allerhoogste niveau uit te brengen.

Niels Bruynseels – Cas de Liberte FEI European Championships Gothenburg 2017 © DigiShots

Max Kühner’s Alfa Jordan (v. Air Jordan) verhuist naar de stallen van de Nederlandse amazone Suus Kuyten. De twaalfjarige hengst werd sinds 2016 uitgebracht door Kühner en plaatste zich meermaals in de top drie op grote concoursen als Mechelen, Basel en Calgary.

Max Kuhner – Alfa Jordan Gothenburg Horse Show 2019 © DigiShots
Max Kuhner – Alfa Jordan Gothenburg Horse Show 2019 © DigiShots

Ook de Nederlandse amazone Kim Emmen heeft een nieuw Grand Prix-paard onder het zadel: de elfjarige Edgar (v. Warrant) verhuist van de Duitse Wolfgang Puschak naar de stallen van Eric Berkhof.

Marlon Modolo Zanotelli neemt na slechts drie maanden afscheid van zijn Virtuose d’Eole (v. Panama Tame): de merrie vervolgt haar carrière in Mexico. De elfjarige werd voordien door Michael Hughes uitgebracht.

Michael Hughes – Virtuose d’ Eole CSI Eindhoven 2018 © DigiShots

De succesvolle twaalfjarige BWP’er Igor van de Wittemoere (v. Cooper van de Heffinck) verhuist na bemiddeling van Harrie Smolders en Axel Verlooy van de stallen van Andres Vereecke naar Evergate Stables van Jennifer Gates en Nayel Nassar.

Daarnaast is Sergio Alvarez Moya’s tienjarige toppaard Jet Run (v. Chacco-Blue) verkocht aan de Japanse Karen Polle en zal de Braziliaan Felipe Amaral voortaan in de ring verschijnen met Paul Estermann’s Lord Pepsi (v. Böckmann’s Lord Pezi).

Na de verkoop van zijn toppaard Inonstop van ‘t Voorhof (v. Nonstop) heeft Arthur da Silva een nieuwe troef gevonden in Ivo Biessen’s elfjarige Vivald Ick (v. Vivaldi du Seigneur). De Selle Français-gefokte hengst werd onder Biessen uitgebracht op 1,50 meter-niveau.

Sergio Alvarez Moya – Jet Run FEI Jumping Nations Cup Final 2019 © DigiShots
Arthur Gustavo Silva – Inonstop van t Voorhof CSIO Barcelona 2019 © DigiShots

Henrik von Eckermann is mede-eigenaar geworden van Janika Sprunger’s toppaard King Edward (v. Edward): daarmee stelt hij niet alleen hun sportieve toekomst veilig, maar geeft Eckermann ook de mogelijkheid om de ruin dit jaar op de Spelen te starten.

De Noorse amazone Victoria Gulliksen heeft haar twaalfjarige merrie Deville (v. Diabeau van de Heffinck) voor het verstrijken van de ‘Olympische deadline’ verkocht aan de Syrische ruiter Ahmad Saber Hamcho. De merrie werd eerder uitgebracht door Laura Kraut, Julie Welles en Robert Havinga.

Victoria Gulliksen – Deville FEI Jumping Nations Cup Final 2019 © DigiShots

Jonge hengsten

De jonge KWPN-goedgekeurde hengst Kensington ES (v. Cornet Obolensky), die een succesvol seizoen onder Caroline Müller had, is deels aangekocht door hengstenhouderij De Wiemselbach. De jonge KWPN-hengst Karamba (v. Entertainer) gaat zijn loopbaan als springpaard voortzetten in de Verenigde Staten, onder Emil Spadone. Hij kocht recentelijk ook al de goedgekeurde hengst Kempinski (v. Darco) aan.

De aangewezen dressuurhengst Kalisto KL (v. Expression) is verkocht aan de Spaanse profvoetballer Raúl García, alwaar hij verder zal worden opgeleid door een professionele ruiter.

Caroline Muller – Kensington ES KWPN Kampioenschappen 2019 © DigiShots

Dressuurpaarden

Isabell Werth neemt de teugels over van Den Haag (v. Diamond Hit), die voorheen werd uitgebracht door Beatrice Buchwald. De combinatie debuteerde tijdens CDN Ankum en werd daar tweede in de Grand Prix, met een percetage van 70,233.

Anne Meulendijks nam afscheid van haar elfjarige Grand Prix-paard Edison (v. Johnson TN), waarvan gisteren bekend werd dat hij vanaf heden zal worden uitgebracht door de Belgische Laurence Vanommeslaghe.

Anne Meulendijks – Edison CDI Dressuur 2019 © DigiShots

Met ‘t teamticket voor Oostenrijk op zak heeft amazone Elisabeth Max-Threurer een nieuwe mogelijke Spelen-troef aangeschaft in de tienjarige Abegglen (v. Ampère).

Springbank VH, die tijdens de World Young Horse Championships van 2017 werd uitgebracht door Andreas Helgstrand, verhuist naar de Verenigde Staten. Amateur-ruiter Vance Diggins zal de tienjarige SWB voortaan uitbrengen. Ook de hengst Status Royal OLD (v. Statesman), die ook werd uitgebracht tijdens de WYHC van 2017, gaat naar Amerika en heeft inmiddels intrek gevonden in de stallen van Olympisch ruiter Jan Ebeling.

Andreas Helgstrand – Springbank Vh Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2017 © DigiShots
Andreas Helgstrand – Springbank Vh Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2017 © DigiShots

Het toppaard van de Zweedse Grand Prix-amazone Charlotte Haid-Bondergaard is verkocht aan een Deense junioren-amazone. De vijftienjarige Roberto des Frettes (v. Carinho des Noes) zal voortaan uitgebracht worden door Lea Torabi.

Dinja van Liere’s zesjarige talentvolle Johnny Cash (v. Capri Sonne JR) wordt voortaan door Grand Prix-amazone Tosca Visser uitgebracht. Onder Van Liere werd hij in 2018 15e tijdens de finale van de Pavo Cup in Ermelo.

Enigzinds onverwacht verkocht Brecht D’Hoore zijn tienjarige Favian WH (v. ZiZi Top). Hij stond niet te koop, maar “het hoort er nu eenmaal bij”, zoals D’Hoore laat weten op Facebook.

Brecht d’ Hoore Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2017 © DigiShots

In training

Micky Schelstraete krijgt Shanna Baars’ dressuurpony Wonderful Girl (v. Wimbledon) te rijden. De combinatie debuteerde in Tolbert , waar zij direct een derde plek en een score van 71,619% behaalde. De pony werd eerder zeer succesvol uitgebracht door Daphne van Peperstraten.

Daphne van Peperstraten – Wonderful Girl Hippiade 2016 © DigiShots
Daphne van Peperstraten – Wonderful Girl FEI European Championships Ponies 2016 © DigiShots

Jessica von Bredow-Werndl gaat een samenwerking aan met de Franse stoeterij Haras de Malleret en zal voor hen de talentvolle zevenjarige Forsazza de Malleret (v. For Romance) op gaan leiden tot Grand Prix-niveau. Ook de Duitse amazone Dorothee Schneider gaat de samenwerking met Malleret aan: de amazone krijgt de twee meest beloftevolle dressuurmerries onder het zadel, namelijk Filarmonie de Malleret (v. Fürstenball) en Dancielle de Malleret (v. Danciano).

Continue Reading
You may also like...

More in Dressage

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!