Connect with us

DigiShots

Schuttenbeld & Schuttert winnen béide CSI1* Big Tour Finale

Jumping Indoor Maastricht

Schuttenbeld & Schuttert winnen béide CSI1* Big Tour Finale

Schuttenbeld & Schuttert winnen béide CSI1* Big Tour Finale

De CSI1* Big Tour-finale werd een bijzondere: de Chapeau Prix over 1,35 meter had namelijk niet één winnaar, maar twee. Madée Schuttenbeld én Jan Schuttert klokten in de barrage beide een tijd van 33,07 seconden.

In tegenstelling tot de finale van de Small Tour, bleek Koninck’s parcours voor de Big Tour een stuk minder selectief. Hoewel er slechts zestien combinaties aan start kwamen, kwalificeerde de helft zich voor de barrage. In die barrage kwam Mel Thijssen als eerste aan start met Cartolana 2 (v. Catapult 7): de combinatie bleek met 31,22 seconden de allersnelste, maar pakte helaas een balk mee op de laatste steilsprong. Niels Bulthuis en La Toucha van Dorperheide (v. Zilverstar T) lieten zien dat ‘t ook prima foutloos kon, maar waren met 34,96 wel een pak langzamer. Jan Maly en Corion volgden met een tijd van 34,63 seconden.

Het waren Madée Schuttenbeld en George Z. G. (v. Clinton) die halverwege de barrage lieten zien wat er nodig is om te winnen. Hoewel haar achtjarige KWPN’er de insprong van de dubbel en de laatste hindernis beide iets toucheerde, bleef ze foutloos en kwam in 33,07 seconden over de finishlijn.

Madee Schuttenbeld – George Z.G. Jumping Indoor Maastricht 2019 © DigiShots

Emma Bocken, die vanmorgen nog de Small Tour op haar naam schreef, kwam als vijfde aan de start. Met een klapper vloog haar Check Out (v. Tangelo v/d Zuuthoeve) over de eerste sprong, maar draaide net voor de dubbel wat te kort en pakte daar een balk mee. Ook voor Fabienne Roelofsen en Canto Bruno (v. Cantoblaco) mocht ‘t helaas niet zo zijn: haar tijd van 31,82 seconden was razendsnel, maar nam daarmee net wat te veel risico: ze moest drie foutjes achter haar naam schrijven.

Het waren Jan Schuttert en Good Farming HS (v. Carrera VDL) die voor de verrassing van de ochtend zorgden: hij slaagde erin om met 33,07 seconden précies dezelfde tijd te klokken als Madée.

Even leek het erop dat de Duitser Jörn Emschove en zijn VDL Groep Cherokee (v. No Limit) Schuttert en Madée voorbij zou galopperen, maar hij bleef met een foutloze ronde in 33,65 seconden op een tweede plek steken.

Bekijk de volledige uitslag van de CSI1* Big Tour Chapeau Prix hier terug.

Jan Schuttert – Good Farming HS Jumping Indoor Maastricht 2019 © DigiShots
Jorn Emschove – VDL Groep Cherokee Jumping Indoor Maastricht 2019 © DigiShots

More in Jumping Indoor Maastricht

Nieuwsbrief

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!