Connect with us

DigiShots

Je Suis Equus Tame grijpt titel Blom Hengstencompetitie klasse M

Blom Hengstencompetitie

Je Suis Equus Tame grijpt titel Blom Hengstencompetitie klasse M

Je Suis Equus Tame grijpt titel Blom Hengstencompetitie klasse M

De Blom Hengstencompetitie klasse M is deze avond gewonnen door Je Suis Equus Tame (v. Qlassic Bois Margot) De door S. N. C. Brohier gefokte hengst was onder zijn ruiter Steven Veldhuis de allersnelste in de twaalfkoppige barrage. De dagprijs werd eveneens gewonnen door Veldhuis. De premie-cheque ging echter aan de fokker van de hengst voorbij: Je Suis Equus Tame draagt namelijk geen KWPN-levensnummer.

Steven Veldhuis – Je Suus Equus Tame KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Schipper, Been Lips en Bles blijven achter

Jerommeke SB (v. Berlin) werd gestart door Rob Schipper, die foutloos bleef. In de barrage zal de combinatie niet verschijnen, gezien de hengst HC werd gestart. Jack Daniels E. B. (v. Action Breaker) bleef eveneens foutloos: onder Vincent Geerink ging de hengst de finale in met een beste tussenstand van 19 punten. Ook Jargon (v. Farfan M) onder Marco Brinkman, Jacquet-Go (v. Farfan M) onder Jarno van Erp, Jappeloup (v. Thunder v/d Zuuthoeve) met Christel Kalf en Jack (v. Fernando-H) met Gerd Jan Horsman bleven foutloos. Jamboree TN (v. Vigo d’Arsouilles) en Patrick Lemmen lieten alle palen liggen, evenals Just One (v. Toulon) onder Megan Laseur.

Jagger SRK (v. Untouchable) gepresenteerd door Mark Bunting kwalificeerde zich eveneens voor de barrage, net als Zoï Snels’ Jay Star, de enige bij het KWPN goedgekeurde zoon van Big Star. Caroline Müller’s Justice HL (v. Harley VDL), Jardonnay VDL (v. Kannan) onder Jur Vrieling en Je Suis Equus Tame (v. Qlassic Bois Margot) met Steven Veldhuis grepen een plaatsje in de barrage.

Enkel Remco Been, Bart Lips en Bart Bles bleven achter in de basisomloop. Been’s Just Apple (v. Verdi) kreeg een balk op de tweede hindernis van de driesprong. Jubel ES (v. Harley VDL) en Bart Lips namen een jammerlijke paal mee op de allerlaatste sprong. Jumper Verdi (v. Verdi) van Bart Bles drukte zich weg in de driesprong en tikte daar een balkje af.

Patrick Lemmen – Jamboree TN KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Feestje

Tijdens de barrage zette Jack Daniels EB en Vincent Geerink in 31,14 seconden als eerste combinatie de toon. Marco Brinkman en Jargon bleven met 31,84 dicht in de buurt, maar tikte bij de poging een paal af. Ook Jacquet-Go en Jarno van Erp slaagden er niet in om onder Geerink’s tijd te komen: zij kwamen rond in 31,19 seconden. Ook Christel Kalf en Jappeloup waren niet sneller: zij voltooiden de barrage in 34,67 seconden.

Gerd Jan Horsmans en Jack doken er met 30,89 seconden wél onder, maar maakten een fout op de laatste sprong. Met het vuur aan de schenen vlogen Jamboree TN en Patrick Lemmen in een tijd van 29,92 over de finishlijn en namen daarmee de – voorlopige – leiding over van Geerink. Dat was niet voor lang, want Just One en Megan Laseur doken daar een oogwenk later met 29,84 seconden onder.

Jagger SRK en Mark Bunting waren met 27,92 snel, heel snel, maar moesten dat tempo wel bekopen met een balk op de voorlaatste hindernis. Ook Zoï Snels en Jay Star namen op die sprong een balk mee en kwamen over de finishlijn in 30,06 seconden. Caroline Müller en Justice HL moesten hun barrage eveneens met een balk bekopen: de combinatie kwam in 30,20 seconden rond.

Jur Vrieling – Jardonnay VDL KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Luid aangemoedigd door het publiek vlogen Jur Vrieling en Jardonnay VDL door de ring. Dat resulteerde in een razendsnelle tijd van 26,98 seconden, maar helaas: de laatste balk kwam mee. Even leek de overwinning naar Laseur te gaan, maar Steven Veldhuis liet dat feestje niet doorgaan. Als laatste kwam hij aan de start met zijn Je Suis Equus Tame en klokte met de hengst een indrukwekkende tijd van 28,52 seconden.

Steven Veldhuis – Je Suus Equus Tame KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots
Steven Veldhuis – Je Suus Equus Tame KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

More in Blom Hengstencompetitie

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!