Connect with us

DigiShots

Kincsem wint klasse L Blom Hengstencompetitie 2020

Blom Hengstencompetitie

Kincsem wint klasse L Blom Hengstencompetitie 2020

Kincsem wint klasse L Blom Hengstencompetitie 2020

Een hoogtepunt tijdens de KWPN Stallion Show is de ontknoping van de Blom Hengstencompetitie. Dertien jonge hengsten streden deze avond om de titel in de klasse L. De door N. Smit en A. J. W. Smit gefokte Kincsem (v. Carrera VDL) wist na een spectaculaire finale met zijn amazone Michelle Dijkerman de Hengstencompetitie én de dagprijs te winnen. Tweede in de finale werd Kuala Lumpur (v. Arezzo VDL) en de derde plek was voor Kensington ES (v. Cornet Obolensky).

Michelle Dijkerman – Kincsem KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Zuivere basisomloop

Met een tussenstand van 10 punten beet Jur Vrieling het spits af met de voshengst Kallmar VDL. Gecontroleerd en voorzichtig zette de Carrera VDL-zoon een foutloze ronde op het scorebord. Ook Kaiden (v. Charman) bleef foutloos. Met Bart Lips in het zadel stond de door A. M. Angenent-de Bruijn hengst voor aanvang van de finale op 56 punten.

De zeer, zeer voorzichtige Kitt SB (v. Emir R) bleef onder Bart Bles eveneens foutloos. De hengst – die het door z’n scope in de dubbels even spannend maakte – stond voorafgaand aan de finale op een tussenstand van 24 punten. Kaliber (v. Nabab de Reve) kreeg onder Gerd Jan Horsmans een foutje op de uitsprong van de tweede dubbelsprong. De combinatie stond op 20 punten.

De op 14 punten staande Kardinaal HX (v. Don Diablo) bleef onder Pieter Keunen foutloos, als ook Komme Casall TN (v. Comme Il Faut) onder Patrick Lemmen. Deze hengst stond op een tussenstand van 12 punten. James Billington’s Kobalt VDL (v. Modesto) pakte een balk op de uitsprong van de dubbelsprong: hij stond voorafgaand aan de barrage op 8 strafpunten. Zoï Snels’ Kardesh (v. Etoulon VDL) stond eveneens op 8 strafpunten en tikte de balk op de laatste sprong af.

Kallas (v. Dallas VDL), gereden door Max van de Poll, kwam met een fraaie omloop foutloos rond en bleef daarmee op zijn tussenstand van 4 punten staan. Jur Vrieling stuurde zijn tweede troef in de finale eveneens foutloos rond. Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL) bleef daarmee op een stand van 4 punten staan.

Drie hengsten wisten gedurende de competitie keer op keer foutloos te blijven en gingen de finale in met een tussenstand van nul punten. Arezzo VDL, die eerder vandaag preferent werd verklaard, werd in de finale keurig vertegenwoordigd door zijn zoon Kuala Lumpur. Met een foutloze ronde onder Marco Sas bleef de voshengst staan op een nulscore. Met een nulronde wist Michelle Dijkerman’s Kincsem (v. Carrera VDL) zijn tussenstand van 0 punten eveneens te behouden. En jawel, ook de Cornet Obolensky-zoon Kensington ES bleef onder Caroline Müller foutloos.

Allesbeslissende barrage

In de barrage voor de dagprijs kwam Jur Vrieling’s Kallmar VDL (v. Carrera VDL) als eerste aan start. Hij maakte het even heel spannend op de Blom steilsprong, maar met Vrieling’s stuurmanskunsten kwamen hij en de vos ongehavend en foutloos in 40,26 seconden rond.

Kaiden (v. Chaman) van Bart Lips was eveneens foutloos én sneller: hij kwam over de finish in 40,06 seconden. Met zijn spectaculaire sprong bleef Kitt SB (v. Emir R) onder Bart Bles foutloos, maar hij verloor daarmee wel wat tijd in de lucht: de hengst kwam in 43,33 seconden rond. Pieter Keunen’s imponerende Kardinaal HX (v. Nabab de Reve) bleef in een rappe tijd van 38,35 seconden foutloos.

Patrick Lemmen liet het publiek even flink schrikken: met een noodsprong op de Blom steilsprong verloor Komme Casall TN (v. Comme Il Faut) zijn ijzer en lanceerde deze richting de tribune. Onder het geroezemoes van het publiek wist Patrick Lemmen koel te blijven en maakte de ronde met 38,72 seconden razendsnel af.

Max van de Poll liet zien dat dat nog een tandje sneller kon. Hij stuurde zijn Kallas (v. Dallas VDL) in 37,56 seconden foutloos rond. Ook Jur Vrieling’s Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL) bleef in 38,77 seconden foutloos.

Caroline Muller – Kensington ES KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots
Caroline Muller – Kensington ES KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Top drie

Met Kuala Lumpur, Kincsem en Kensington ES op een tussenstand van nul punten, werd de top drie van de finale in de barrage besloten. Kuala Lumpur (v. Arezzo VDL) en Marco Sas bleven daarin foutloos: hij ging rond in 39,77 seconden. Michelle Dijkerman en Kincsem (v. Carrera VDL) lieten zien dat dat veel sneller kon: zij kwamen als allersnelste in 34,86 seconden rond.

Alleen Caroline Müller’s Kensington ES (v. Cornet Obolensky) kon nog roet in het eten gooien, maar dat gebeurde niet: zij kwam in 43,84 seconden rond, waarmee de overwinning in de finale naar Kincsem en Michelle Dijkman ging.

Michelle Dijkerman – Kincsem KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots
Michelle Dijkerman – Kincsem KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots
Michelle Dijkerman – Kincsem KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

More in Blom Hengstencompetitie

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!