Connect with us

DigiShots

Las Vegas met drie tienen naar Pavo Cup overwinning

Pavo Cup

Las Vegas met drie tienen naar Pavo Cup overwinning

Las Vegas met drie tienen naar Pavo Cup overwinning

Zijn optreden is er een voor in de boeken. Las Vegas wist gisteren onder Franka Loos te imponeren op alle onderdelen en dat leverde hem uiteindelijk de Pavo Cup-titel op bij de vijfjarigen.

Hij was een van de favorieten gisteren maar het moet allemaal nog maar gebeuren en dat beaamt ook zijn amazone Franka Loos. “Las Vegas is echt een fantastisch paard, hij blinkt uit in alles heeft heel veel talent, is super meewerkend en heeft ook zo’n goed karakter.” Ze zag de hengst onder Philipp Hess voor het eerst met iemand anders erop. “Ik hoopte wel dat ik hem nog terugkreeg”, geeft ze lachend aan. Dat was gelukkig het geval, maar niet voordat Philipp Hess hem de ultieme 10 had gegeven, die de hengst ook al ontving voor zijn draf en galop. “Ik zie hem nooit onder iemand anders, dat is wel leuk om te zien. Vooral ook omdat hij goed na te rijden was en dat is toch wel eer van je werk. Ik hoop in ieder geval dat Philipp Hess ervan genoten heeft.” Over een paar weken staat het WK Jonge Dressuurpaarden op het programma voor deze combinatie. “Dit geeft zeker vertrouwen richting het WK, ik denk dat we goed bezig zijn.” Over een eventuele uitslag laat Franka Loos zich echter niet uit. “Ik ga er vooral heel erg van genieten dat ik met zo’n goed paard deel mag nemen en Nederland mag vertegenwoordigen.” 

Franka Loos – Las Vegas Pavo Cup 2021 © DigiShots

Na de overwinning bij de vierjarigen wist Kirsten Brouwer opnieuw hoge ogen te gooien met een Ferguson-nakomeling. De merrie Lightning Star RR mocht na het overrijden van Philipp Hess eveneens een 10 in ontvangst nemen. De merrie werd vooral geroemd om het naar voren denken. En ook de derde plaats was voor een nakomeling van Fergusson. Lord Platinum werd voorgesteld door Curo Benitez Sanchez en ontving een 9,5 van Philipp Hess.

Philipp Hess – Lightning Star Pavo Cup 2021 © DigiShots
Curro Benitez Sanchez – Lord Platinum KWPN Kampioenschappen 2021 © DigiShots

More in Pavo Cup

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!