Connect with us

DigiShots

My Precious en Kirsten Brouwer aan kop in Pavo Cup finale 4-jarigen

Pavo Cup

My Precious en Kirsten Brouwer aan kop in Pavo Cup finale 4-jarigen

My Precious en Kirsten Brouwer aan kop in Pavo Cup finale 4-jarigen

Ze wisten de halve finale van de Pavo Cup al te winnen en gisteren stonden zij ook aan kop in de finale: Kirsten Brouwer en My Precious. Gastruiter Philipp Hess was lovend over de merrie en gaf nadat hij plaats had genomen in het zadel een 9,5.

Kirsten Brouwer – My Precious Pavo Cup 2021 © DigiShots

De Ferguson-dochter ontving van Mariette Sanders, Christoph Hess en Bart Bax 90 punten, waaronder een 9,6 voor haar stap. Amazone Kirsten Brouwer is na afloop meer dan tevreden: “Ik ben heel blij met My Precious. Vooral als je nagaat dat ze een van de groenste, minst gereden paarden is in de finale. Het is een hele jeugdige merrie met veel bloed en scherpte en pas de derde keer dat ze van huis was. Ik ben echt super blij met haar, dit is een fijn paard voor de toekomst. Wij hebben haar als veulentje gekocht, en zijn nauw betrokken geweest bij de hengstenkeuze. De kracht en bewegingstechniek heeft ze zeker van Ferguson meegekregen.” Over de plannen met My Precious is Kirsten Brouwer duidelijk: “Ze krijgt nu eerst een verdiende vakantie, dan wil ik van het voorjaar heel graag de WK-selecties gaan rijden bij de 5-jarigen met haar.”

Dinja van Liere – McLaren Pavo Cup 2021 © DigiShots

De ultieme 10 was er voor de KWPN-goedgekeurde hengst McLaren. Nadat Philipp Hess afstapte volgende er mooie woorden: “Ik ben jaloers op de ruiter die dit paard elke dag mag rijden en trainen.” Ondanks de 10, bleef de score van McLaren nipt achter op My Precious. In het eerste onderdeel scoorde McLaren onder Dinja van Liere 88,8 punten. De derde plaats was uiteindelijk voor Mayflower. Deze dochter van Habanna werd voorgesteld door Lisanne der Nederlanden en ontving voor het eerste onderdeel 87,6 punten en een 9 van gastruiter Philipp Hess.

Lisanne der Nederlanden – Mayflower Pavo Cup 2021 © DigiShots

More in Pavo Cup

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!