Connect with us

DigiShots

Michael Greeve wint Grand Prix van CSI2* Exloo

CSI Exloo

Michael Greeve wint Grand Prix van CSI2* Exloo

Michael Greeve wint Grand Prix van CSI2* Exloo

In het zadel van Eurohill’s Fyolieta won Michael Greeve zojuist de Anemone Horsetrucks Grote Prijs van CSI2* Exloo. Bas Moerings werd tweede met Ipsthar en Julia Houtzager-Kayser eindigt met High Five op drie. Een verslag van de barrage, voor wie door de huidige maatregelen jammer genoeg niet in Exloo aanwezig mocht zijn:

Zestien deelnemers kwalificeerden zich voor de barrage. De Duitse amazone Zoe Osterhoff kwam als eerste aan start. Met de schimmelmerrie It’s A Miracle (v. Dakar) bleef ze foutloos en klokte ze direct een rappe tijd van 36,96 seconden.

Albert Zoer liet zien dat de bochten best nog wel wat krapper konden, maar Halifax was iets te gretig op de rode stijlsprong en nam een paal mee. ook Henry Vaske en Sunset Strip 2 (v. Stakkato) kregen een fout en besloten hun rondje rustig af te maken. Gerco Schröder en Glock’s Lausejunge (v. Ludwigs AS) gingen flink de fout in in de dubbel en besloten zodoende hun inspanning te staken. Ook Hessel Hoekstra kreeg een foutje met Icoon VDL (v. Bubalu VDL).

Bas Moerings wist met de KWPN-hengst Ipsthar (v. Denzel van ‘t Meulenhof) foutloos te blijven én de tijd van Osterhoff te verbreken: hij klokte 35,47 seconden. Ook Jurgen Stenfert bleef foutloos met Casina 15 (v. Calido I), maar was niet sneller, net als Toni Hassmann met Coco Chanel.

Met Eurohill’s Fyolieta (v. Carambole) voegde Michael Greeve nog wat spanning meer toe aan de barrage: met een prachtige, vloeiende barrageronde bleef hij foutloos in 33,96 seconden. Het klinkt als een winnende tijd… maar is het daadwerkelijk genoeg?

Met de kleine, maar wendbare Hello (v. Afellay) ging Mans Thijssen vol in de aanval, maar zijn tijd van 38,11 seconden is tegenover Greeve en Moerings weinig waard.

Ernesto Canseco won al de CSI1* Grand Prix, maar wat let hem om niet ook de CSI2* op zijn naam te schrijven? De Mexicaan begon erg rap met Gullit HBC, maar zijn lijnen waren net niet strak genoeg: de combinatie finisht met 37,31 seconden op de klokt. Met deze concurrentie, is dat maar net goed voor een plekje buiten het podium.

Pim Mulder bleef met Gypsy D’Usance niet foutloos. Philipp Schulze Topphoff’s Avantus 4 snapte niet helemaal wat de Duitser van hem vroeg in een van de voorlaatste bochten, wat zorgde voor een weigering achter hun naam. De Ier Matt Garrigan liet met Quickchin WH Z zien dat de bocht naar de rode stijlsprong een bijzonder lastige is: hij kreeg daar eveneens een balk.

Sander Geerink overkwam hetzelfde probleem als Schröder, toen zijn Global (v. Cardento) zich versprong in de dubbel. Ook Geerink zag in opgave de beste beslissing.

Als laatste van start, kan alleen Julia Houtzager-Kayser met High Five (v. Toulon) Michael Greeve nog van de overwinning afhouden. Als een springveer vloog High Five door de proef heen, maar de tijd was net niet genoeg. Met 36,93 komt de amazone wel op het podium: een prachtige derde plaats.

Michael Greeve – Eurohill’s Fyolieta CSI Exloo 2022 © DigiShots

Overwinning CSI1* GP voor Ernesto Canseco

Aan het begin van de middag werd de Grand Prix voor de CSI1*-combinaties verreden. Zeven combinaties wisten zich voor de barrage te kwalificeren, waar het de Mexicaan Ernesto Canseco met Jarocho-Blue (v. Zirocco Blue VDL) was die de overwinning greep. Leon Thijssen zat hem nog op de hielen met Jamerson (v. Kannan), maar met een tijd van 41,64 seconden moest Thijssen toch zijn meerdere erkennen in Canseco’s tijd van 41,22 seconden. Overigens waren beide heren de enige foutloze combinaties in de barrage: de derde plek was voor Hanneke Mulderij met de veertienjarige Diesel (v. Canturano) die met 38,18 seconden beduidend sneller was, maar helaas een balk meepakte.

Ernesto Canseco – Jarocho-Blue CSI Exloo 2022 © DigiShots

Remco Been wint CSI2* Small Tour 1,35 meter

Vanmorgen won Remco Been de CSI2* Small Tour Handelshuis Schuttert & Bouwbedrijf van Grunsven Prijs. In het tweefasenparcours over 1,35 meter kwam hij met Granny Smith Apple (v. Eldorado v/d Zeshoek) in 30,49 seconden het snelste rond. Hij was daarbij een ruime seconde sneller dan de nummer twee: Chantal Windstra met Foberlina (v. Advance). Derde werd Britt Wiefferink met Alpha VDL (v. Corland): zij finishten in 32,65 seconden.

Bron: DigiShots News

Remco Been – Granny Smith Apple CSI Exloo 2022 © DigiShots

More in CSI Exloo

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!