Connect with us

DigiShots

Topweekend voor Michael Greeve: wint ook CSI2* VDL Stud Grand Prix

CSI Exloo

Topweekend voor Michael Greeve: wint ook CSI2* VDL Stud Grand Prix

Topweekend voor Michael Greeve: wint ook CSI2* VDL Stud Grand Prix

Wat een topweekend voor Michael Greeve: na zijn overwinning met een feilloze barrageronde in de CSI1* Grand Prix, wint hij deze namiddag óók de CSI2* VDL Stud Grand Prix. De grond van Hippisch Centrum Exloo lijkt hem bijna heilig, gezien hij enkele weken geleden de CSI2* Grote Prijs óók al op zijn naam wist te schrijven. In de spannende barrage, waar slechts zes combinaties aan de start kwamen, liet hij opnieuw een prachtig staaltje barragerijden zien. Zonder een pas te veel te maken, sprong de twaalfjarige Eurohill’s Fyolieta (v. Carambole) in 32,87 seconden naar de overwinning.

Bas van der Aa kwam als eerste aan de start met Lupicor-zoon Gaen. Met een grote galoppade snelde de combinatie naar een tijd van 34,92 seconden, maar kreeg helaas een fout op de tweede sprong.

Alex David Gill en Incanto VDL (v. Kannan) waren ook snel op pad, maar een wiebel voor de dubbel zorgde ervoor dat de balk uit de staander viel. Ook de de voorlaatste stijl viel. De tijd van 34,28 seconden was rap, maar de 8 strafpunten te duur.

De Ier Conor Drain had met de schimmelruin Imagine (v. Cassini Gold) eveneens een fout op de insprong van de dubbel. Met 34,51 seconden eindigde hij net buiten het podium.

Het waren Frank Schuttert en de Greatlight VDL (v. Zirocco Blue VDL) die het publiek – nu het éindelijk weer mag – aan het juichen kreeg. Kort tikte de KWPN-merrie de insprong van de dubbel aan, maar dat was het enige kleine smetje op de razendsnelle ronde van 33,36 seconden. Maar… is dat genoeg?

Nee, want Michael Greeve en Eurohill’s Fyolieta lieten zien dat zo’n barragerondje nog een tikkeltje mooier kan. Vloeiend en zonder een pas te veel klokte de combinatie een eindtijd van 32,87 seconden. Opnieuw een groot applaus.

Enkel Julia Houtzager-Kayser en de merrie High Five (v. Toulon) kunnen Greeve nog van zijn overwinning houden. Bijna leek dat te gebeuren: een gewaagde, krappe bocht na de dubbel en een korte afzet naar de steil gaf Houtzager-Kayser een gigantische voorsprong. Ze snoept zo bijna drie dikke seconden van Greeve’s tijd af… maar de voorlaatste steilsprong nekte de amazone. Haar snelle vierfouter was desondanks goed voor een welverdiende, derde plek.

Bron: DigiShots News

Michael Greeve – Eurohill’s Fyolieta CSI Exloo 2022 © DigiShots

More in CSI Exloo

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!