Connect with us

DigiShots

WK Jonge Springpaarden Lanaken gaat toch niet door

Show Jumping

WK Jonge Springpaarden Lanaken gaat toch niet door

WK Jonge Springpaarden Lanaken gaat toch niet door

Het FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses, welke zou plaatsvinden van 16 tot en met 20 september in Lanaken, gaat niet door. ‘Het kampioenschap was voorbestemd om in 2020 een andere vorm te krijgen door de beperkingen omtrent de Covid-19 pandemie. Tot op het laatste moment heeft de organisatie geprobeerd om de plannen te hertekenen en een evenement te creëren dat voor iedereen zo veilig mogelijk zou zijn: zowel voor ruiters, fokkers, bezoekers en medewerkers als voor de paarden”, laat Stephan Ellenbruch, voorzitter van de FEI-springcompetitie, in een persbericht weten.

“De beslissingen genomen tijdens de Belgische Veiligheidsraad van 27 juli verplichten ons echter om ons geliefde evenement definitief te annuleren voor 2020. Het is met spijt in het hart, maar uiteraard heeft de organisatie respect voor de door de overheid genomen maatregelen in functie van de algemene volksgezondheid.”

“De annulering van het FEI WBFSH Jumping World Breeding Championships for Young Horses in Lanaken, België is zeer teleurstellend voor alle betrokkenen, en we begrijpen dat dit geen gemakkelijke beslissing was, maar met de onzekerheid die voortvloeit uit de impact van Covid- 19, moeten we de hoogste prioriteit blijven geven aan het garanderen van de gezondheid en veiligheid van onze atleten, functionarissen en alle betrokkenen in deze uitdagende tijd ”, aldus Stephan.

“We zullen Lanaken blijven steunen als gastheer van deze grote kampioenschappen in de komende jaren en het organisatiecomité bedanken voor het werk dat tot nu toe is gedaan en voor hun moed om deze zeer moeilijke beslissing te nemen in deze ongekende situatie.”

Bron: Persbericht

Christian Ahlmann – Solid Gold Z FEI/WBFSH World Breeding Jumping Championships for Young Horses Zangersheide 2018 © DigiShots
Continue Reading
You may also like...

More in Show Jumping

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!