Connect with us

DigiShots

Zuid-Afrika stapje dichterbij Olympische Spelen in Tokyo

CDI Exloo

Zuid-Afrika stapje dichterbij Olympische Spelen in Tokyo

Zuid-Afrika stapje dichterbij Olympische Spelen in Tokyo

Op Hippische Centrum Exloo was het laatste team ticket voor groep F, dat bestaat uit Afrika en het Midden Oosten, te verdienen voor de Olympische Spelen volgend jaar in Tokyo.

Laurienne Dittmann – Don Weltino K CDI Exloo 2019 © DigiShots

Aangezien dat Zuid-Afrika het enige land was met drie of meer Grand Prix-ruiters was de onderlinge strijd niet spannend. Alleen aanwezig zijn is natuurlijk niet voldoende: om het ticket te bemachtigen moesten alle drie de ruiters nog wel de proef uitrijden, waar ze uiteindelijk allen in slaagden. Hiermee is de eerste stap voor het Zuid-Afrikaanse team gezet om – voor het eerst in de geschiedenis – met een team deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Nicole Smith – Chi La Rou CDI Exloo 2019 © DigiShots

Met het ticket op zak, moeten de individuele combinaties ook nog aan de Minimum Eligibility Requirements (minimale eisen voor deelname) voldoen. Dit houdt in dat de combinatie bij tenminste één vijfsterren-jurylid een score moet behalen van 66 procent: daarnaast moet de gemiddelde score van alle andere juryleden óók 66% zijn. Hier moet de combinatie twee keer in slagen, op twee verschillende Grand Prix wedstrijden op CDI3*-, CDI4*-, CDI5*-, CDI-W- of CDIO-niveau. Ook moeten de twee vijsterren-juryleden een andere nationaliteit hebben dan de ruiter.

Tanya Seymour – Ramoneur 6 CDI Exloo 2019 © DigiShots

Twee Zuid-Afrikaanse ruiters zijn er met scores boven de 66 procent in Exloo in geslaagd om te voldoen aan de MER. Dat zijn Tanya Seymour en Ramoneur (v. Rohdiamant) en Gretha Ferreira en Lertevangs Lavinia (v. Celebration F Damgaard). Op eerdere wedstrijden haalden ze beide al hun eerste vereiste MER-score. Het is nu aan Nicole Smith en Laurienne Dittmann (Laurienne heeft in Hamburg al één van de twee scores behaald) om nog hun MER-scores te behalen. Mocht dat hen dit weekend niet lukken, dan is er nog geen man over boord: nog tot minstens het einde van dit jaar hebben ze de kans hun MER-scores te behalen.

Gretha Ferreira – Lertevangs Lavinia CDI Exloo 2019 © DigiShots

De vijftien landen die reeds gekwalificeerd voor een team-ticket bij de dressuur zijn Japan, Duitsland, Amerika, Groot-Brittannië, Zweden, Nederland, Spanje, Denemarken, Ierland, Polen, Rusland, Canada, Brazilië en Australië.

Bron: FEI.org

More in CDI Exloo

Nieuwsbrief

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!