Connect with us

DigiShots

Audi Prize gewonnen door Jack Whitaker en Scendix-merrie Scenletha

News

Audi Prize gewonnen door Jack Whitaker en Scendix-merrie Scenletha

Audi Prize gewonnen door Jack Whitaker en Scendix-merrie Scenletha

De negentienjarige Jack Whitaker was alle ouwe rotten in ‘t vak vanavond veel te snel af. Met zijn zwarte merrie Scenletha (v. Scendix) dook hij onder de 36 seconden in de barrage van de Audi Prize over 1,55 meter. Even leek het onmogelijk om voorbij de scherpe tijd (36,16 seconden) van de razendsnelle Scott Brash en Hello Vincent (v. Consul Di Vie Z) te komen, maar Kent Farrington slaagde daar als eerste in. Met zijn kleine vosruin Creedance (v. Lord Z) klokte hij een tijd van 36,12 seconden. De jonge Whitaker-telg beet daar vervolgens nog bijna een halve seconde vanaf en neemt morgen minstens 10.000,- euro mee terug naar Groot-Britannië.

Jack Whitaker – Scenletha The Dutch Masters 2021 © DigiShots
Scott Brash – Hello Vincent The Dutch Masters 2021 © DigiShots

Net buiten de top drie viel de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli en de goedgekeurde hengst Grand Slam VDL (v. Cardento 933). Hij klokte een tijd van 37,37 seconden. De langzaamste nulronde was voor Christian Kukuk en Constantin 110 (v. Colestus): goed voor plek vijf. De top zes werd compleet gemaakt door Steve Guerdat en Uranie de Belcour (v. Flipper D’Elle HN): hij kwam in 36,57 maar nam onderweg een balk mee.

De beste Nederlander in deze proef was Willem Greve met Grandorado TN (v. Eldorado v/d Zeshoek). Hij bereikte de barrage, maar kwam helaas met 8 strafpunten rond. Zijn inspanning was goed voor een negende notering.

Morgen komen de deelnemers voor de laatste keer aan de start. Om 09:00 begint de Kingsland Horsepoint Prize over 1,40 meter, gevolgd door de Borek Prize over 1,45 meter. Deze editie van The Dutch Masters wordt besloten met de Rolex Grand Slam of Showjumping om 13:30. Alle uitslagen en startlijsten zijn hier te vinden.

Kent Farrington – Creedance The Dutch Masters 2021 © DigiShots
Kent Farrington – Creedance The Dutch Masters 2021 © DigiShots

More in News

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!