Connect with us

DigiShots

Gaudiano wint rubriek: Fredricson laat zonder ijzers zien dat ‘t ook ‘anders’ kan

News

Gaudiano wint rubriek: Fredricson laat zonder ijzers zien dat ‘t ook ‘anders’ kan

Gaudiano wint rubriek: Fredricson laat zonder ijzers zien dat ‘t ook ‘anders’ kan

De Zweed Peder Fredricson liet deze ochtend zien dat het op ‘t hoogste niveau van de springsport ook best ‘anders kan’. Zonder sporen of hoefijzers zette hij met zijn H&M All In een prachtige foutloze ronde neer in de Kingsland Horsepoint Prize op The Dutch Masters. De Kashmir van Schuttershof-ruin was niet zo snel als winnaar Gaudiano, maar leverde met 61,93 een prima visitekaartje af.

Peder Fredricson – H&M All In The Dutch Masters 2021 © DigiShots

Met slechts elf deelnemers leek de proef over 1,40 meter een eitje te worden, maar Louis Koninckx’s parcours was uitdagend genoeg om voor een duidelijke verdeeldheid in eindtijden te zorgen. Als eerste kwam de Italiaan Emanuele Gaudiano aan start met zijn zeer gretige BWP-merrie Nikolaj de Music (v. Kannan). Hij zette meteen de toon met een vlotte 51,61 seconden, waar uiteindelijk niemand meer aan kwam.

Gudrun Patteet, startnummer twee, had minder geluk: zij kreeg al vroeg in het parcours een fout met haar Artist v/d Marienshof Z (v. Arezzo VDL).

Steve Guerdat en PB Djazz D’Arvor (v. Quarz de Talma) kwamen met vier strafpunten rond in 53,42 seconden. Datzelfde deed Kim Emmen en Conbago (v. Contendros): zij klokte 59,55 seconden.

Het waren Max Kühner en Neugschwents Concordia (v. Comme II Faut 5) die de volgende foutloze ronde noteerde: zij finishten met een scherpe tijd van 54,98. De rappe Italiaan Lorenzo De Luca met Amarit D’Amour (v. Ashby) ging daar meteen overheen met de competitieve tijd van 52,04 seconden. Ook de Belg Jérôme Guery bleef foutloos. In de openingsproef van vrijdag werd hij tweede met Tango (v. Cooper van de Heffinck), vandaag was zijn inspanning (52,38 seconden) goed voor een derde plek.

Jur Vrieling en Chabada de L’Esques (v. Quebracho Semilly) bleef foutloos in 57,31 seconden. Geir Gulliksen had met zijn Grandino H (v. Calvino Z) in 62,16 seconden de langzaamste nulronde. Harrie Smolders, die gisteren met Nixon van ‘t Meulenhof (v. Denzel van ‘t Meulenhof) de rubriek nog won, kwam nu met een balk in 57,83 seconden rond.

En daarmee was de proef, in slechts 22 minuten, besloten. Hiermee wint Emanuel Gaudiano de proef, eindigde zijn landgenoot Lorenzo De Luca op plek twee en gaat de derde plek naar de Belgische Jérôme Guery. De volledige uitslag vind je hier terug.

Jerome Guery – Tango The Dutch Masters 2021 © DigiShots
Lorenzo de Luca – Amarit d’Amour The Dutch Masters 2021 © DigiShots
Emanuele Gaudiano – Nikolaj de Music The Dutch Masters 2021 © DigiShots

More in News

Newsletter

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!