Connect with us

DigiShots

Finalisten vijf- en zesjarigen Blom Cup bekend

Blom Cup

Finalisten vijf- en zesjarigen Blom Cup bekend

Finalisten vijf- en zesjarigen Blom Cup bekend

Het tweede onderdeel van de halve finale van de Blom Cup voor vijfjarigen is afgerond en er zijn 37 combinaties die vandaag en gister geheel foutloos zijn gebleven. De beste 30 daarvan zijn geplaatst voor de finale.

Vijfjarigen

De deelnemers kregen vandaag een tweefasenparcours voorgeschoteld en daarin leverde Johan Bergs de beste prestatie met Kyfo (v. Comme Il Faut). Als enige dook het duo in de tweede fase onder de 30 seconden. Elisah Aarts volgde op de voet met Kyaklahoma ster (v. Carrera VDL) van de VDL Stud, met daarna Giovanni Romano met Kaspar R (v. Eldorado van de Zeshoek), nauwverwant aan de KWPN-goedgekeurde hengst Grandorado TN, op de derde plaats.

De KWPN-goedgekeurde hengst Kardinaal HX (v. Don Diablo HX) van fokker Stal Hendrix met Pieter Keunen heeft zich ook geplaatst voor de finale. De combinaties die zowel gister als vandaag foutloos waren konden zich plaatsen voor de finale en voor het vaststellen van de beste 30 is de tijd van de tweede fase vandaag doorslaggevend. Daardoor valt onder meer de dubbel foutloos springende KWPN-goedgekeurde hengst Kallmar VDL (v. Carrera VDL) onder Jur Vrieling nipt buiten de boot.

Zesjarigen

Ook de finalisten van de Blom Cup voor zesjarige springpaarden zijn inmiddels bekend. Doron Kuipers gaat met de Falaise de Muze-nakomeling Just Special VK na twee dagen aan de leiding, al begint iedereen weer op nul in de finale.

Twee KWPN-goedgekeurde hengsten behoren tot de beste 30 in de Blom Cup voor zesjarigen. De top-drie na twee onderdelen bestaat uit Doron Kuipers met Just Special VK (v. Falaise de Muze), gevolgd door Bert-Jan Zuidema met Janko (v. Glasgow van ’t Merelsnest) en Larissa Bijl met Just Be Gentle (v. Tyson) van fokker Pascal Knijnenbug uit Deurne. Onder Steven Veldhuis heeft de KWPN-goedgekeurde hengst Je Suis Equus Tame (v. Qlassic Bois Margot) ook goed aan het springen hier in Valkenswaard en zag dat beloond met twee foutloze rondes. Daarmee komt ook hij morgen aan de start in de finale, evenals de door Jarno van Erp gereden KWPN-goedgekeurde hengst Jacquet-Go (v. Thunder van de Zuuthoeve) fokker Harry van de Goor.

Bron: KWPN

More in Blom Cup

Nieuwsbrief

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!