Connect with us

DigiShots

Just Special VK wint Blom Cup zesjarige springpaarden

Blom Cup

Just Special VK wint Blom Cup zesjarige springpaarden

Just Special VK wint Blom Cup zesjarige springpaarden

De eerste Blom Cup-winnaar is bekend: Just Special VK, gefokt en in eigendom van Stoeterij van Kleef won zojuist de finale. Onder het zadel van Doron Kuipers snelde de vosmerrie van Falaise de Muze uit een Toulon-merrie als snelste richting de finishlijn op Tops International Arena in Valkenswaard.

Veertien combinaties kwalificeerden zich voor de barrage deze ochtend. Johan Klein Zieverink en Jasall Keizersberg (v. Casall) bleef als eerste foutloos en klokte een tijd van 39,38 seconden. Bas Moerings en de vosruin Jilsther (v. Diamant De Semilly) reed daar met een eindtijd van 34,28 een dikke 5 seconden vanaf.

De schimmelruin Junior Berlin van de Doornhoeve (v. Berlin) bleef onder zijn amazone Megan Laseur ook foutloos, maar kwam met 35,67 seconden net niet aan Moerings’ scherpe tijd. Caroline Müller en Jack (v. Marius Claudius) zette een foutloze tijd van 38,22 seconden neer en Cindy Perdaen kwam met Jubel’s Mumbo (v. Elton John) in 38,12 foutloos rond. Mitchel Sonneveld en Jodelahity (v. Zambesi) was met 34,66 seconden eveneens razendsnel en bewees dat de strijd tussen de barragekandidaten bijzonder competitief was. Alexander Vincentius en de vosmerrie Jezebel W (v. Arezzo VDL) bleef eveneens zonder fouten in de barrage.

De Fransgefokte Je Suis Equus Tame (v. Qlassic Bois Margot) was Moerings wel te snel af: in 34,22 seconden reed Steven Veldhuis de zeer succesvolle jonge hengst soepel en nauwkeurig naar het erepodium. De laatste deelnemer aan de barrage, Doron Kuipers en Just Special VK, wees de winnaar van de Blom’s Hengstencompetitie op spectaculaire wijze naar de tweede plek en greep onder luid applaus de Blom Cup voor zesjarigen.

Bekijk de volledige uitslag hier terug.

More in Blom Cup

Nieuwsbrief

To Top
error: De inhoud van deze website is beschermd!